Politika

Skoko: Poslovnik postoji da bi se primjenjivao, inače imamo cirkus u NSRS

Šef Kluba poslanika Socijalističke partije u Narodnoj skupštini Republike Srpske Maksim Skoko istakao je poslije jučerašnjeg zasijedanja posebne sjednice NSRS da ga je nekad sramota što sjedi u Parlamentu sa pojedinim poslanicima koji od NSRS prave cirkus.

Skoko je istakao da je ovaj saziv Narodne skupštine uradio dosta toga u dosadašnjem mandatu, ali i da je potrebno da se primjenjuje poslovnik.
 
“Neke kolege se ponašaju sramno i nedostojno najvišeg zakonodavnog tijela Republike Srpske i to je činjenica koja je već duže vrijeme prisutna na sjednicama. Rukovodstvo Narodne skupštine Republike Srpske nažalost ne primjenjuje Poslovnik o radu i to je nešto što mora da se promijeni. Sadašnji saziv ima rezultate, bilo je kvalitetnih rasprava i amandmana i usvojena su brojna kvalitetna zakonska rješenja, ali postoji određen broj poslanika koji od svega prave cirkus i mislim da jedan od glavnih razloga za to leži u neprimjenjivanju Poslovnika o radu NSRS”, istakao je Skoko.
 
Komentarišući stanje u parlamentarnim strankama šef Kluba poslanika SP je dodao da je takođe potrebno da se izvrši moralna obnova u partijama, te da ni Socijalisti tu nisu izuzetak.
 
“Potrebno nam je više ljudi koji postižu dobre rezultate, na svim stranama i u svim oblastima i onih koji svoj posao shvataju ozbiljno i profesionalno. Izgleda da na nekim odgovornim pozicijama imamo ljude koji su ili nestručni ili su zasićeni i umorni. Ma o kome se radilo, smatram da na odgovornim mjestima moramo imati odgovorne ljude sa rezultatima i voljom za rad i napredak. Mislim da je to način da omogućimo razvoj Republike Srpske i jačanje njenih institucija”, poručio je Skoko.
 

Loading...

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!