Sport

“Zmajevi” ipak putuju na EP

Rukometna reprezentacija BiH koja je ove sedmice počela operaciju Euro 2020. godine putovaće na takmičenje koje počinje narednog mjeseca u Austriji, Norveškoj i Švedskoj.

Bh. rukometaši su i pred ovo okupljanje za istorijski i debitantski nastup na Evropskom prvenstvu suočili sa problemima zbog besparice u kojoj se nalazi Rukometni savez BiH. Ipak, iz RS BiH danas su istakali da je gotovo pa zatvorena finansijska konstrukcija.

Loading...

“Definitvno idemo na EP, istina možda praznih džepova, ali idemo. Savez je uspio da plati hotele, avione, autobuse, sve smo uradili. Nedostaje nam tih obćanih 100.000 KM koje je obećao premijer Federacije Fadil Novalić, koji je dao sramnu izjavu da mi dugujemo pet miliona KM i da ne možemo dobiti ID broj. Mi nismo sljedbenici starog Saveza i nikome nismo dužni. Uspjeli smo da obezbijedimo put u Norvešku, potuči ćemo se svima, pa kako bude, nemamo se čega bojati. Žao mi je ovih momaka, koji su pratili sve ove, hoće ići neće ići. Imamo problem i sa Rukkometnim savezom Federacije BiH, imamo sigurnih 160.000 KM ali Dario Pušić neće to da potpiše”, rekao je predsjednik RS BiH Marinko Umičević i potvrdio da je rukometna Premijer liga BiH dobila je sponzora, a to će biti BH Telecom.

Selektor Bilal Šuman se okrenuo nešto ljepšim temama odnosno onim što će se dešavati na terenu.

“Žao mi je što ovo ovi momci moraju slušati ovakve stvari, jer mislim da to nisu zaslužili. Ovo što su oni uradili i dalje rade treba im skinuti kapu. I dalje imaju veliku motivaciju i želju da budu na EP. Žao mi je što neki od njih neće moći biti sa nama. BiH ima kapacitet da bude učesnik na svim velikim takmičenjima. Pokušaćemo da napravimo neko čudo, znamo s kim igramo. Veoma je važno da se okrenemo našim stvarima”, rekao je Šuman.

Inače, bh. reperezentacija je juče u sklopu priprema na Ilidži odigrala i prvu prijetaljsku utakmicu protiv selekcije Saudijske Arabije. Puleni Bilala Šumana će se na Ilidži pripremati do Nove godine i trenirat će dva puta dnevno. U drugoj fazi, 2. januara, putuje u Poreč gdje će učestvovati na turniru sa selekcijama Hrvatske i Katara. Bh. rukometaši se nalaze u grupu D zajedno sa Francuskom, Portugalom i domaćinom Norveškom, sa kojim se bh. tim 10. januara u Trondhajmu sastaje na otvaranju prvenstva.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!