Društvo

Za dobrovoljni odlazak iz „Željeznica RS“ uslove ispunilo 110 radnika

Za dobrovoljni odlazak iz Željeznica Republike Srpske (ŽRS), a po internom pozivu, uslove je ispunilo 110 radnika, od ukupno 117 prijavljenih, saopšteno je iz ovog preduzeća.

U saopštenju se navodi da je najveći broj prijava radnika za dobrovoljni odlazak stigao iz Doboja i Banjaluke. 

“Ukupno 110 radnika koji su ispunili opšte uslove za dobrovoljni odlazak iz preduzeća, ostvaruje pravo na naknadu za dobrovoljni odlazak, koja će se isplatiti najdalje u roku od 30 dana od dana prestanka radnog odnosa, na tekući račun radnika”, navodi se u saopštenju.

Iz ŽRS-a su naglasili da naknada za dobrovoljni odlazak iz preduzeća iznosi dvije trećine prosječne neto plate radnika isplaćene u prethodna tri mjeseca za svaku navršenu godinu radnog staža ostvarenu u Željeznicama Republike Srpske, a najviše do visine koja odgovara zbiru 12 prosječnih mjesečnih neto plata, za radni staž sa 18 i više navršenih godina. Za invalide rada predviđen je dvostruki iznos otpremnine.

Osim isplate naknade za dobrovoljni odlazak iz Željeznica Republike Srpske, radnicima će biti izmirena i sva ostala potraživanja iz radnog odnosa, te će biti izvršena i uplata poreskih obaveza i doprinosa u skladu sa pravilima Poreske uprave Republike Srpske. 

U saopštenju ŽRS se navodi da su potrebna novčana sredstva za dobrovoljni odlazak radnika obezbijeđena pozajmicom Vlade Republike Srpske, koju će vratiti po doznačenju kreditnih sredstava Svjetske banke.

Iz ŽRS-a podsjećaju da je u junu raspisan Interni poziv zaposlenima za dobrovoljni odlazak iz preduzeća.

(NN)

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!