Region

Jurić: Vjerujem da je Monika živa, ovo su ključni dani potrage

Osnivač Fondacije “Tijana Jurić” Igor Jurić obišao je danas roditelje djevojčice Monike Karimanović (12), koju je oteo višestruki povratnik Ninoslav Jovanović (Malčanski berberin) i poručio da je uvjeren da je djevojčica živa, te apelovao na policajce da od potrage ne odustaju, “jer su ovo ključni dani”.

Jurić je novinarima rekao da je do te otmice došlo, jer je naše društvo napravilo “ogromne propuste” i dodao da je zbog toga potrebno raditi na uspostavljanju boljeg načina potrage za nestalom djecom.

Loading...

On smatra da ljudi u okolini nisu bili dovoljno informisani o čovjeku koji je pušten iz zatvora i o delima koja je počinio, navodeći da bi, da su mještani ranije imali fotografiju osumnjičenog i znali za njega, on možda već bio uhapšen.

– To je poenta onoga što želim da se uspostavi u našoj zemlji kada nestane dijete – fotografija osumnjičenog i djeteta mora biti u javnosti kako bi građani mogli da reaguju i znali koga da obavještavaju – rekao je Jurić novinarima.

On je najavio da će u ponedjeljak imati sastanak sa premijerkom Anom Brnabić i ministrom unutrašnjih poslova Nebojšom Stefanovićem na temu uspostavljanja sistema sa bržu potragu za nestalom djecom.

– To će biti prvi put poslije onih obećanja koje smo dobili u oktobru da se konkretno govori na tu temu. Mi smo inicirali taj sistem, pisali smo premijerki i Ministarstvu pravde, a državni sekretar tog Ministarstva Radomir Ilić mi je rekao da će formirati Radnu grupu koja bi bila zadužena da ispita da li se moraju uraditi pojedine zakonske izmene za taj sistem. To je bilo u oktobru i na tome je stalo – naveo je Jurić.

Kaže da je žalosno što će otmica Monike pokrenuti temu o uspostavljanju sistema za bržu potragu za nestalom djecom, dodajući da je uvođenje takvog sistema trebalo da se desi mnogo ranije.

Jurić navodi da se potrazi priključio kao čovjek koji je jednu otmicu preživeo, te da zbog toga saosjeća sa Monikinom porodicom i da želi da pruži svoj doprinos da se Monika pronađe.

Apelovao je na pripadnike žandarmerije i policije da ne odustanu od potrage, dodajući da su ovo ključni dani u potrazi i da mediji sada igraju važnu ulogu jer, kako kaže, priča o Moniki u javnosti ne smije da prestane.

Za djevojčicom već nedjelju dana traga nekoliko stotina policajaca, ali i pojedini mještani iz okoline Knjaževca, među kojima je i Srđan Aleksić iz Suvog Dola koji je, kaže, u potragu za nestalom Monikom, sa još dvojicom prijatelja, krenuo u ponedjeljak.

– Mi smo našli prve tragove, našli smo zemunicu, a u njoj ćebe, djetetov ranac, hranu i druge stvari – naveo je Aleksić i dodao da su nakon tog traga sutradan krenuli u još aktivniju potragu.

U daljoj potrazi, navodi, našli su još nekoliko zemunica, a u kontaktu sa policijom i komandantom žandarmerije saznao je da je su to zemunice gdje je ranije vršio zločine, zbog čega sumnja da je Monikinu otmicu osumnjičeni planirao mnogo ranije.

On apeluje na sve građane da se uključe u potragu i da pomognu policiji da se dijete pronađe, jer, kako kaže, za nju je van kuće i jedan dan mnogo, a osam previše.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!