Privreda

Prosječna plata u narednoj godini 1.000 KM

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da vjeruje da će institucije omogućiti da u narednoj godini u Republici Srpskoj prosječna plata bude 1.000 KM, kao i da će srpski predstavnici dodatno ojačati poziciju da Srpska bude nezaobilazan faktor u odlučivanju u BiH.

Dodik je rekao novinarima da se Srpska, u nestabilnoj BiH, ove godine bavila sopstvenim razvojem.

On je ocijenio ovu godinu dobrom za Republiku Srpsku jer je, između ostalog, obezbijeđen rast BDP-a, ali i mir.

“Plan je da do kraja mandata ove vlasti bude investirano u razne projekte, i to od više od tri i po do četiri milijarde evra. Od toga naredne godine biće investirano između milijardu i milijardu i po, prije svega u izgradnju puteva”, rekao je Dodik nakon prijema koji je povodom 9. januara – Dana Republike upriličila predsjednik Srpske Željka Cvijanović za predstavnike zakonodavne i izvršne vlasti, pravosudnih organa, boračkih organizacija i akademske zajednice.

On je rekao da je cilj da u narednih pet godina bude izgrađen autoput od Doboja do Bijeljine i Rače.

“Uporedo sa tom trasom, vjerujem da ćemo od iduće godine graditi gasovod od Bijeljine prema Banjaluci u vrijednosti većoj od 360 miliona KM”, naveo je Dodik.

On je istakao da je u narednoj godini značajna reforma obrazovanja s ciljem njegovog prilagođavanja tržištu rada i da ono postane što konkurentnije.

“I cilj je da osiguramo dodatni socijalni mir i zapošljavanje. Mislim da ćemo u tome napredovati”, rekao je Dodik.

On je rekao da će u narednoj godini biti obezbijeđeno više od 100 miliona KM za regionalno jačanje desetak banja u Srpskoj i banjskog turizma.

“Danas počinju radovi na izgradnji bolnice u Doboju. To košta oko 108 miliona KM”, rekao je Dodik i dodao da se radi i na rekonstrukciji drugih zdravstvenih objekata.

On je istakao da će ove godine biti počet trogodišnji plan opremanja osnovnih i srednjih škola, kao i drugi projekti na planu digitalizacije i modernizacije na obrazovanja.

Dodik je rekao da nisu riješeni svi problemi u Srpskoj, ali i istakao da će na tome biti rađeno.

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!