Banjaluka

Radno vrijeme za novogodišnje praznike

Gradska uprava neće raditi 1. i 2. januara zbog obilježavanja republičkog praznika – Nove godine.

Zakonom je precizirano da u dane republičkog praznika ne rade republički organi i organizacije, organi jedinica lokalne samouprave, preduzeća, ustanove i druge organizacije i lica koja profesionalno obavljaju uslužne i proizvodne djelatnosti.

U srijedu, 1. januara, u skladu sa Odlukom o određivanju radnog vremena pravnim licima i preduzetnicima, koji obavljaju trgovinsku, zanatsku i uslužnu djelatnost na području grada rade:

– u vremenu od 00.00 do 24.00 časa pravna lica i preduzetnici koji obavljaju djelatnost proizvodnje hljeba, peciva, svježe tjestenine i kolača, i prodaja istih; trgovinski objekti tipa „dragstor“ i trgovinski objekti u autobuskim i željezničkim stanicama i na benzinskim pumpnim stanicama, te

– u vremenu od 8.00 do 21.00 čas – trgovine na malo pogrebnom opremom.

Navedeni subjekti mogu da rade i 2. januara, a uz njih drugog dana republičkog praznika na području grada Banje Luke od 8.00 do 16.00 časova mogu da rade i pravna lica i preduzetnici koji obavljaju trgovinsku, zanatsku i uslužnu djelatnost, te trgovački centri koji na pomenuti datum mogu da rade u vremenu od 8.00 do 22.00 časa.

Kada je riječ o ugostiteljskim objektima, za vrijeme praznika, sve do 15. januara, mogu raditi duže u odnosu na radno vrijeme propisano Odlukom o određivanju radnog vremena ugostiteljskim objektima na području grada Banja Luka, izuzev kafana smještenih u objektima stambeno-poslovnih zgrada kolektivnog stanovanja.

Prema zaključku koji je donio gradonačelnik Igor Radojičić, ugostiteljski objekti na području grada Banja Luka mogu raditi u neograničenom radnom vremenu: 1, 2, 7. i 14. januara, a u ostale dane do 15. januara, ugostiteljski objekti mogu raditi u radnom vremenu dužem u odnosu na radno vrijeme propisano odlukom.

 

Dom zdravlja

Za vrijeme novogodišnjih praznika u Domu zdravlja radiće se prema sljedećem rasporedu:

-Služba porodične medicine – dežurni timovi na Poliklinici i u Platonovoj ulici radiće u dvije smjene od sedam do 20 časova.

-Služba za stomatološku zdravstvenu zaštitu, dežurni stomatolog radiće u stomatološkoj ambulanti u Službi hitne medicinske pomoći 24 časa.

-Specijalističke pedijatrijske ambulante radiće od sedam  do 15 časova  u ambulantama na Poliklinici. U poslijepodnevnim i večernjim časovima djeca će biti zbrinjavana u ambulantama porodične medicine na Poliklinici i u Platonovoj ulici.

-Odjeljenje za hematološku i biohemijsku dijagnostiku radiće 24 časa na Poliklinici i u Službi hitne medicinske pomoći.

-Služba hitne medicinske pomoći dežuraće 24 časa.

Povodom obilježavanja proslave međunarodne Nove godine, na Trgu Krajine biće obezbijeđene sanitetske ekipe Službe hitne medicinske pomoći 30. i 31. decembra i 1. januara 2020. godine.

Dežurna apoteka za vrijeme novogodišnjih praznika biće „1. maj“ u Ulici Milana Tepića.

Gradski i prigradski prevoz za vrijeme praznika voziće putnike po prazničnom režimu, isto kao i nedjeljom.

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!