Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Region

Stotine intelektualaca potpisalo apel za odbranu svetinja SPC

BEOGRAD – Nekoliko hiljada ljudi, među kojima su i brojni intelektualci iz Republike Srpske, potpisali su do sada apel kojim zahtijevaju da anticrkvena, anticivilizacijska i antidržavna praksa u Crnoj Gori odmah bude obustavljena.

Potpisnici apela tako su reagovali na Zakon o slobodi vjeroispovijesti koji je Skupština Crne Gore usvojila 27. decembra i podigli glas protiv, kako su rekli, nasilničkog, protivpravnog pokušaja brisanja istorijskih i imovinskih prava Srpske pravoslavne crkve (SPC) u Crnoj Gori.

Među potpisnicima su, između ostalih, akademici Matija Bećković i Miro Vuksanović, vladika crnogorsko-primorski Amfilohije i vladika Joanikije sa sveštenstvom, predsjednik Udruženja književnika Republike Srpske Predrag Bjelošević, književnici Vladimir Kecmanović, Zoran Kostić, Zlatko Jurić, profesor Miloš Kovačević, dekan Pedagoškog fakulteta u Bijeljini Dalibor Stević i mnogi drugi.

“Sputnjik” saznaje da administratori zbog velikog broja zainteresovanih ne stižu ni da ažuriraju spisak koji će biti obnavljan i mijenjan i narednih dana.

Izvor

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button