Magazin

Jedan retrovizor umjesto tri, da li biste mogli da se naviknete?

Aston Martin i kompanija Gentex napravili su digitalni unutrašnji retrovizor koji objedinjuje poglede unazad sa tri kamere, pokrivajući ujedno i spoljne retrovizore.

Novi centralni retrovizor sadrži digitalni ekran koji se sastoji od tri segmenta, prenosi B92.

Loading...

Najveći, centralni dio rezervisan je za “pogled” unazad širokougaone kamere postavljene na krov vozila, dok se na dva bočna segmenta prikazuje slike sa malih kamera – lijevo i desno, diskretno sakrivenih u klasičnim spoljnim retrovizorima.

Naime, za razliku od nekih drugih modela na tržištu sa digitalnim retrovizorima, poput Audija e-tron, Aston Martin i Gentex odlučili su se da pored bočnih spoljnih kamera zadrže i tradicionalne bočne retrovizore sa ogledalima.

Kako kažu, ovakva hibridna opcija je trenutno praktičnija i bezbednija, jer je samo mali broj država zakonski regulisao i dozvolio upotrebu spoljnih kamera umjesto standardnih retrovizora, a omogućava vozačima da se postepeno navikavaju na novu tehnologiju, ne uskraćujući im mogućnost da i dalje koriste konvencionalne retrovizore.

Dvije kompanije predstaviće novi retrovizor na predstojećem Međunarodnom sajmu elektronike CES u Las Vegasu, a za pokazni automobil upotrebljen je prototip Aston Martin DBS Superleggera.

Ovaj digitalni retrovizor trebalo bi da u budućnosti da se nađe i u serijskim modelima britanskog proizvođača.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!