Sport

Fondacija Ðokovića za vrtiće u Srbiji prikupila više od 140.000 dolara

U donatorskoj kampanji Fondacije Novak Ðoković za izgradnju i opremanje vrtića u Srbiji, prikupljeno je više od 140.000 dolara, a osnivači Fondacije, Jelena i Novak Ðoković, ličnim sredstvima su duplirali tu sumu, pa će na raspolaganju biti skoro 30 miliona dinara.

Fondacija Novak Ðoković navodi da je uspješno realizovala još jednu donatorsku kampanju “Sezona darivanja” tokom koje je prikupljeno više od 140.000 dolara za izgradnju i opremanje vrtića u Srbiji, čime je premašen prvobitan cilj akcije za preko 40.000 dolara.

Loading...

Kampanja koja je trajala od 3. decembra 2019. do 8. januara 2020. okupila je veliki broj građana i kompanija-donatora.

Osnivači Fondacije, Novak i Jelena Ðoković, inspirisani gestom svih koji su se pridružili akciji, odlučili su da svojim ličnim sredstvima dupliraju prikupljenu sumu od 140.000 dolara, čime će za izgradnju i opremanje vrtića u Srbiji u narednom periodu biti na raspolaganju skoro 30 miliona dinara.

Najbolji teniser svijeta i osnivač Fondacije uz čestitku za novogodišnje i božićne praznike, zahvalio se svima koji su podržali inicijativu i koji su pomogli u ostvarenju ovog cilja.

“Zahvaljujući vašim donacijama premašili smo cilj i ove Sezone darivanja i došli do neverovatne cifre od 140.000 dolara koja će nam omogućiti da otvorimo nova predškolska mesta i programe za decu u Srbiji. Ponosan sam i srce mi je puno kada zajedno igramo za isti cilj, zato smo Jelena i ja i ove godine odlučili da dupliramo vaše donacije, jer samo udruženi u činjenju dobrih i plemenitih dela možemo vratiti osmeh i nadu u bolje sutra našim mališanima”, rekao je Đoković.

Zahvalio je donatorima što veruju u fondaciju, uahvalio na plemenitosti, darivanju i na svim porukama koje su ostavili na sajtu uz donaciju.

“Hvala vam na ovakvom pobedonosnom početku 2020. godine, jer ako se po jutru dan poznaje, ovo će biti jedna fantastična godina”, rekao je Novak Ðoković.

Globalna direktorka i ko-osnivač Fondacije Jelena Ðoković je izjavila da zahvaljujući svim donatorima i radu Fondacije danas više od 22 hiljade djece ima bolje i zdravije okruženje u kojem odrastaju.

“Ove godine u okviru donatorske kampanje imali smo za cilj da sakupimo sredstva pomoću kojih bi obezbedili da 200 dece dobije pristup predškolskom obrazovanju. Zahvaljujući vašoj nesebičnoj podršci, taj cilj je premašen i hvala vam na tome. Hvala vam što nam iz godine u godinu pomažete da sve veći broj dece u Srbiji dobije priliku da učestvuje u programima predškolskog obrazovanja”, poručila je Jelena Đoković.

Navela je da je krajem septembra prošle godine otvoren 44. vrtić po redu i to u Svilajncu, a čime je obezbijeđeno dodatnih 75 mjesta za djecu iz ove opštine i okolnih sela.

Otvoreni su i vrtić u Mačvanskom Prnjavoru u blizini Šapca, čime je više od 150 mališana iz Prnjavora, ali i ostalih sela iz okoline Šapca prvi put dobilo priliku da krene u vrtić.

U postupku je i otvaranje vrtića u Inđiji i, kako je rekla, “nećemo stati na ovome. Naš cilj je da mijenjamo dječje živote u našoj zemlji”.

Fondacija je osnovana 2007, kada je 19-godišnji Novak osvojio svoju prvu masters titulu. Osnovana je kao organizacija čiji je cilj unapređenje ranog razvoja mališana iz Srbije, zemlje u kojoj, prema zvaničnim podacima, tek svako drugo dijete ima pristup predškolskom obrazovanju.

Za 12 godina rada Fondacije izgrađena su ili rekonstruisana 44 vrtića u našoj zemlji, podržano više od 1.000 porodica, kroz programe edukacije i stručnog usavršavanja prošlo je više od 1.500 vaspitačica i vaspitača, svim projektima obuhvaćeno je više od 22 hiljade djece, a u projekte u Srbiji uloženo je 12 miliona evra.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!