Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Banjaluka

Statistika: Sklopljeno više brakova nego 2018. godine

05.01.2020.05.01.2020.Statistika: Sklopljeno više brakova nego 2018. godine

Tokom prošle godine, na području Banje Luke zaključeno je 748 brakova, što je za četrdesetak više nego 2018. godine, saopšteno je iz Odjeljenja za opštu upravu. Prema njihovim podacima, u prosjeku su se mjesečno na bračne zavjete odlučivala 62 para.

– Najmanje brakova, tradicionalno, zaključi se tokom zime, a najviše od maja do septembra. U maju prošle godine zaključena su 84 braka, u junu 81, a u 2019. godini, rekordan je bio septembar kada su „sudbonosno da“ rekla 93 para – ističu iz odjeljenja.

Najveći broj vjenčanja obavljen je subotom i to njih 498, dok se za nedjelju odlučilo 195 parova.

Od sredine prošle godine, omogućeno je da se manja vjenčanja mogu održavati i u atrijumu Gradske uprave radnim danom, i to uglavnom petkom. Na taj način obavljeno je 55 vjenčanja.

Iz nadležnog odjeljenja podsjećaju da su službeni prostori za zaključenje brakova, uz salu za vjenčanja u Muzeju savremene umjetnosti, i prostori u 15 mjesnih kancelarija: Zalužani, Saračica, Kola, Srpske toplice, Potkozarje, Stričići, Goleši, Dragočaj, Bronzani majdan, Krupa na Vrbasu, Borkovići, Karanovac, Piskavica, Vrbanja i Bočac. U navedenim mjesnim kancelarijama zaključenje braka se može vršiti svakim danom – i radnim, i u dane vikenda.

Podijeli sadržaj? Facebook Google+ Twitter Pinterest

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button