Hronika

Upaljen žuti meteoalarm u BiH

Žuto upozorenje zbog niskih temperatura vazduha izdato je za većinu područja u BiH.

Upozorenja su izdata za područja Banjaluke, Foče, Prijedora, Tuzle, Bihaća, Livna, Višegrada i Sarajeva, gdje se očekuju temperature oko minus pet.

 Kada je riječ o Foči, u mrazištima na visoravnima, te u kotlinskim predjelima moguće su i temperature od minus 13 stepeni.

Jutros je u Bosni i Hercegovini vrijeme pretežno vedro, a po kotlinama i uz riječne tokove ima magle.

Najniža temperatura u sedam sati izmjerena je u Bugojnu, minus devet, dok je najtoplije bilo u Neumu, pet stepeni.

U Livnu, Sanskom Mostu, Sarajevu, Srebrenici i na Sokocu izmjereno je minus osam, a na Ivan Sedlu, u Prijedoru, Tuzli i Zenici minus sedam, Bihaću, Doboju, Grudama i Širokom Brijegu minus šest, Banjaluci minus pet, Bijeljini, Stoci i na Bjelašnici minus četiri, u Gradačcu minus jeda, Trebinju nula, a Mostaru tri stepena, podaci su meteorologa Federalnog meteorološkog zavoda Bosne i Hercegovine (FHMZBiH).

Danas u Bosni i Hercegovini očekuje se pretežno sunčano vrijeme. Prije podne po kotlinama i uz riječne tokove će biti magle. Vjetar slab istočnog i jugoistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između minus jedan i četiri, na jugu zemlje od osam do 12 stepeni.

U Sarajevu vrijeme će biti sunčano, a najviša dnevna temperatura zraka oko jedan stepen.

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!