Banjaluka

Etno senzacija za Pravoslavnu novu godinu

10.01.2020.10.01.2020.Etno senzacija za Pravoslavnu novu godinu

Etno senzacija – očekuje sve koji odluče da Pravoslavnu novu godinu dočekaju u Banjoj Luci. Najpoznatija etno grupa iz Srbije „Iskon“ održaće koncert 13. januara, u porti Hrama Hrista Spasitelja.

Loading...

Uz pratnju na tradicionalnim instrumentima Dejana Anđelovića, Nikole Birača, Ognjena Šućura, Nebojše Brdarića i Balše Pešikana, specifični i upečatljivi  ženski vokali Milanka Nastasović i Olja Njaradi predstaviće se, po prvi put, publici u Banjoj Luci.

Kako navode iz ovog Ansambla, nastali su 2001. godine i od tada tragaju za zaboravljenim zvucima izvorne muzike. Oživjeli su mnoge pjesme i dali im svoj pečat. Osnovu muzike ovog ansambla čine bogati muzički stilovi Balkana, a na njihovom repertoaru uglavnom su pjesme iz Srbije i Kosova i Metohije, ali i iz Makedonije, Bugarske i sa ovih prostora.

Inače, program te večeri počinje u 20 časova kada će nastupiti ANIP „Veselin Masleša“, od 21 do 22 časa planiran je nastup Gradskog tamburaškog orkestra, a zatim koncert etno grupe „Iskon“ iz Subotice, koji će trajati sve do 23.30 časova.

Tačno u ponoć predviđen je moleban povodom Pravoslavne nove godine, odnosno Nove godine po Julijanskom kalendaru.

Podijeli sadržaj? Facebook Google+ Twitter Pinterest

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!