Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Politika

Dodik: Nisam poveo zemlju u NATO

BEOGRAD – Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je će Republika Srpska istrajati na politici vojne neutralnosti, bez obzira na to što su bošnjačka i hrvatska strana za ulazak Bosne i Hercegovine u NATO, i da će nastaviti da objašnjava zašto ta zemlja ne treba da bude članica Alijanse.

U intervjuu za RTS, on je rekao da nije poveo zemlju u NATO i da usvojeni Program reformi ne prejudicira članstvo BiH te da ne može da posluži kao osnova za integraciju u Alijansu.

Za svako novo kretanje prema NATO-u, biće potrebna nova odluka Predsjedništva BiH i Parlamentarne skupštine, rekao je Dodik.

On je ocijenio i da odluka Ustavnog suda BiH da 9. januar ne može da bude Dan RS predstavlja veliku nepravdu prema RS, ali i njenom narodu.

“Sud BiH pokušava da sudi istorijskim činjenicama. Srpska je proglašena u miru, nikakvih ratnih dešavanja nije bilo. Uvijek je sporno kada su u pitanju Srbi. Način na koji radi Ustavni sud BiH ne prihvatamo”, rekao je Dodik i dodao da “tu priču gura” dio međunarodne zajednice.

Izvor

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button