Banjaluka

Prihod od naplate parkiranja 4,35 miliona maraka

16.01.2020.16.01.2020.Prihod od naplate parkiranja 4,35 miliona maraka

Prihod u gradskoj kasi od naplate parkiranja u 2019. godini iznosio je 4.351.717 KM, što je na nivou prihoda koji su ostvareni godinu ranije.

Loading...

Iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve objašnjavaju da je 39 odsto prihoda ostavreno od plaćanja parkinga putem automata, zatim 35 odsto plaćanjem parkinga putem SMS-a, dok ostatak čine prihodi od pretplatnih karata, čip karatica te naknada za prmještanje i deblokiranje vozila.

Kada je u pitanu rad „pauk“ službe, iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve navode da je ova služba u prošloj godini izvršila 2.159 intervenecija na premještanju nepropsino parkiranih vozila. Iz nadležnog odjeljenja navode da je „pauk“ služba u 2019. godini  najviše intervencija imala u ulicama: Sime Matavulja, Vidovdanskoj, Jevrejskoj i Karađorđevoj.

Cijena parkiranja za jedan sat u nultoj zoni, gdje je maksimalno zadržavanje do dva sata, iznosi 1 KM, kao i za jedan sat parkiranja u prvoj zoni, dok karta za cijeli dan u prvoj zoni košta 5 KM. Cijena parkiranja u drugoj zoni iznosi 0,5 KM ili 3 KM za cijeli dan.

U Banjoj Luci sistem parkiranja čini 66 parkirališta i dvije javne garaže, ukupnog kapaciteta 4.986 parking mjesta pod naplatom. Stanovništvo koje živi u zonama u kojima je uvedena naplata parkiranja, može koristiti povlaštenu godišnju kartu koja iznosi 50 KM (oko 4 KM mjesečno).

Podijeli sadržaj? Facebook Google+ Twitter Pinterest

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!