Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Kultura

Prijem za predstavnike NP RS u Ministarstvu prosvjete i kulture

Pomoćnik ministra za kulturu Tanja Đaković primila je predstavnike Narodnog pozorišta RS

Pomoćnik ministra za kulturu Tanja Đaković tom prilikom istakla koliki je značaj nagrada i priznanja koje je Narodno pozorište RS dobilo na festivalima u regionu i svijetu, naglasivši da je ova ustanova značajan ambasador kulture i umjetnosti Republike Srpske na međunarodnoj sceni.

Ona je kompletnom ansamblu Narodnog pozorišta čestitala uspješnu 89. pozorišnu sezonu, te istakla da resorno ministarstvo pruža svesrdnu podršku aktivnostima ove ustanove kulture.

Nakon sastanka sa predstavnicima Narodnog pozorišta Republike Srpske, povodom uspjeha na nedavno održanim festivalima u Evropi i Rusiji, Đakovićeva je napomenula da su se posebno izdvojile predstave “Sabirni centar” i “Naši dani”

Ona je podsjetila da je predstava “Sabirni centar”, samo na festivalu u Jajcu, osvojila nagradu za najbolju kostimografiju, dramaturgiju i predstavu u cjelini.

Direktor Narodnog pozorišta Republike Srpske Nenad Novaković izrazio je zadovoljstvo što je ova ustanova ispunila ciljeve koje je imala u okviru kulturne diplomatije.

Novaković je rekao da je cilj rukovodstva Narodnog pozorišta da generacijama koje dolaze u nasljeđe ostave značajan kulturni izražaj, te naveo da je u toku i renoviranje male scene, koja će do kraja godine dobiti novi izgled, kao i kompletna zgrada Pozorišta.

Izvor
Nezavisne novine
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button