Hronika

Napadnuti policajci u Banjaluci

BANJALUKA – Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka, u subotu su uhapsili D.K. i D.M. oba iz Banjaluke zbog osnova sumnje da je D. K počinio krivična djela ”Sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje”, ”Napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti” dok se obje osobe sumnjiče da su izvršili krivično djelo ”Oštećenje i oduzimanje tuđe stvari”.

D.K. je osumnjičen da je počinio krivična djela sprečavanje službenog lica u vršenju radnje, kao i napad na službeno lice u vršenju dužnosti.

Loading...

On je zajedno sa D.M. osumnjičen da je izvršio krivično djelo oštećenja i oduzimanja tuđe stvari.

Protiv D.M. biće podnesen i zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog počinjenog prekršaja ometanje državnih organa, privrednih društava i drugih pravnih lica u vršenju javnih funkcija.

Policijskoj stanici je u subotu, 18. januara, u 20.30 časova prijavljeno da su u mjestu Debeljaci na poručju Banjaluke u jednom ugostiteljskom objektu fizički napadnuta dva lica.

Osumnjičeni su potom razbili vjetrobran na vozilu jednog oštećenog i vrata na vozilu drugog oštećenog.

Nakon obavljnog razgovora sa oštećenim osobama i utvrđivanja bitnih činjenica, policijski službenici su pokušali da legitimišu D.K. koji je počeo sa vrijeđanjem policajaca, a zatim ih je fizički napao, nakon čega je uhapšen.

D.M. je ometao policijske službenike u vršenju radnje i nije postupio po usmenom naređenju.

Kod D.M. je utvrđeno 2,27 promila alkohola u organizmu, dok je D.K. odbio alko-testiranje.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!