Društvo

KDMRS: Ljekari u Republici Srpskoj stručne i odgovorne osobe

Najvažnija briga svakog ljekara mora biti zdravlje i dignitet njegovog pacijenta te savjesno i dostojanstveno obavljanje svog poziva, rekli su danas u Komori doktora medicine Republike Srpske.

Kako kažu, ove etičke principe, sadržane u Hipokratovoj zakletvi, a koji čine temelj plemenite tradicije ljekarskog poziva, nikada ne smijemo zaboraviti.

Loading...

Komora doktora medicine Republike Srpske (KDMRS) kao strukovna organizacija ljekara Republike Srpske, uvijek i u svakoj prilici se snažno zalaže za humano, odgovorno, etično i profesionalno obavljanje ljekarske profesije.

“Stoga će KDMRS uvijek pružati maksimalnu podršku svim nadležnim institucijama koje provode istrage i druge postupke, s ciljem borbe protiv bilo kakve neetičnosti u ljekarskom poslu”, saopštili su.

KDMRS apeluje na medije da poštuju novinarski kodeks i da ne puštaju olako neprovjerene i netačne informacije.

“Izričitim navođenjem imena ljekara putem medija, u trenutku kad njihova eventualna krivica još nije utvrđena, stigmatizira se ljekarska profesija u cjelini te se nanosi nepopravljiva šteta ugledu prozvanih ljekara”, navodi se u saopštenju KDMRS.

Oni kažu da su ljekari u Republici Srpskoj stručne i odgovorne osobe koje etično i profesionalno obavljaju svoj poziv, “nesebično se dajući svojim pacijentima i pojedinačni slučajevi ne mogu biti opravdanje za diskreditaciju sveukupne ljekarske profesije”.

“Niko od nas ljekara ne želi da sakrije i zaštiti onog ko ne radi etično, odgovorno i profesionalno, i prvi ćemo ustati protiv takvih, a od medija očekujemo da odgovorno i profesionalno obavljaju svoj posao te da uvijek imaju zastupljene sve strane uključene u neki konkretni događaj”, navedeno je uz zaključak da se samo na taj način, zajedničkim radom, može povratiti poljuljano povjerenje između pacijenata i ljekara.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!