Društvo

Željeznice najavljuju kazne zbog incidenta u Zalužanima

U trenutku kada je teretni voz Željeznica Republike Srpske prolazio preko putnog prelaza Zalužani, saobraćajući na relaciji Banjaluka – Omarska, čuvar putnog prelaza nije bio na svom radnom mjestu, odgovorili su za Srpskainfo iz ŽRS.

Srpskainfo je juče objavila snimak voza koji prolazi dok je rampa podignuta, a sve se ovo dogodilo u jutarnjim časovima, oko 6.45, kada ljudi mahom idu na posao.

Loading...

“Otpravnik vozova iz Banjaluke postupajući u skladu sa Pravilnikom o željezničkom saobraćanju, uvidjevši da čuvar putnog prelaza nije na svom radnom mjestu, obavijestio je što redovna procedura i nalaže, vozno osoblje voza odnosno mašinovođu. Mašinovođa voza je kako propisi i nalažu zaustavio voz ispred putnog prelaza, te nakon toga dao zvučni signal kako bi upozorio vozače drumskih vozila da se zaustave”, precizirali su iz ovog preduzeća.

Teretni voz je zatim krećući se najmanjom brzinom, dok i posljednji vagon nije prošao preko prelaza, nastavio uredno saobraćanje.

“Moramo naglasiti da bezbjednost željezničkog, niti drumskog saobraćaj niti u jednom trenutku nije bila ugrožena. Putni prelaz u Zalužanima je bezbjedan i obezbijeđen je u skladu sa zakonskim propisima, a u ovom slučaju u pitanju je lična neodgovornost pojedinca”, kažu iz ŽRS.

Željeznice Republike Srpske su preuzele odgovarajuće mjere protiv radnika koji nije bio na svom radnom mjestu, i on će  u skladu sa Pravilnikom o disciplinskoj odgovornosti biti sankcionisan.

Podsjetimo da su se na pružnom prelazu u Zalužanima dogodila tri incidenta tokom 2017. i 2018. godine, kada je rampa ostala podignuta. Čuvar nije reagovao u trenutku nailaska voza, a moguću tragediju sprečio je mašinovođa, drugi put rampa je bila pokvarena, a u trećem slučaju čuvar uopšte nije došao na posao.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!