Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Banjaluka

„Za tvoje dobro“: Od subote nastavak preventivnih pregleda

30.01.2020.30.01.2020.„Za tvoje dobro“: Od subote nastavak preventivnih pregleda

Od subote, 1. februara, počinje novi ciklus preventivnih zdravstvenih pregleda za stanovništvo Banje Luke. U ovoj fazi, odnosno od 1. februara do 1. juna ove godine pregledi će biti organizovani za 18.000 stanovnika mjesnih zajednica Centar I, Centar II i Bulevar. Za njih će pregledi biti organizovani na Poliklinici.

Gradonačelnik Igor Radojičić i direktorica Doma zdravlja dr Nevena Todorović pozvali su danas građane da se odazovu na preglede, ističući da su kontrole potpuno besplatne.

  • Osnovni cilj ove akcije je poboljšanje zdravstvenog stanja stanovništva kroz seriju besplatnih preventivnih zdravstvenih pregleda- kazao je Radojičić.

On je ukazao da će u prvom dijelu ovogodišnjeg ciklusa pregledi biti organizovani za stanovnike  mjesnih zajednica Bulevar i Centar I i II. Nakon toga, u drugom dijelu godine, akcija će biti nastavljena na seoskom području, između ostalog Karanovca, Stričića i Vrbanje i drugih mjesnih zajednica, s ciljem da se ove godine pregleda najmanje 25.000 stanovnika.

U jesenjem dijelu ove akcije ,koja je počela u oktobru, pregledano je više od 1.200 građana u šest ambulanti porodične medicine, uglavnom na prigradskom području.

Direktorica Doma zdravlja Nevena Todorović, naglasila je  pregledi obuhvataju veći broj analiza i rizičnih mjesta na koje treba da obratimo pažnju, zbog čega bi građani trebali da se odazovu na preventivne preglede.

  • Ovim putem, ponovo pozivamo na građane da se odazovu na ove preventivne preglede koji su besplatni i kojima se utvrđuju rizici po njihov zdravlje – kazala je ona.

Akcija se fokusira na najrizičnija ili tipična oboljenja, a to su kardiovaskularna i maligna oboljenja. Svi pacijenti dobiće poziv iz ambulante porodične medicine da se odazovu na kontrole. Svi koji ne dobiju poziv, a ulaze u obuhvaćenu starosnu kategoriju i žele da se pregledaju, mogu da se jave u svoju ambulantu porodične medicine i zakažu pregled.

Podijeli sadržaj? Facebook Google+ Twitter Pinterest

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button