Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Banjaluka

Počinje gradnja vodovodne mreže za gornje dijelove naselja Česma

BANJALUKA – U gornjem dijelu banjalučkog naselja Česma naredne sedmice počeće izgradnja vodovodne mreže u okviru projekta koji bi trebalo da dovede vodu do 500 domaćinstva u ovom dijelu Banjaluke, saopšteno je iz Gradske uprave.

Radovi u naselju Česma koštaće 2,8 miliona KM, a osim gornjih dijelova naselja, ovim projektom će voda doći i do više susjednih sela na području laktaške opštine.

U okviru velikog projekta “Voda jedan” od jesenas na području naselja Česma traje izgradnja velikog rezervoara za napajanje ovog dijela grada.

Prema informacijama izvođača radova, do sada je urađeno oko 40 odsto radova, a narednih dana počinje gradnja vodovodne mreže.

Iz Gradske uprave podsjećaju da je prošle godine izgrađen rezervoar na četvrtoj visinskoj zoni naselja Česma, što je bio preduslov da počne izgradnja rezervoara i za treću visinsku zonu.

Radovi se izvode u okviru velikog projekta “Voda jedan”, odnosno izgradnje nove vodovodne mreže u više sela i prigradskih naselja, među kojima je rješavanje problema vodosnabdijevanja viših dijelova naselja Česma.

“Rezervoar za treću visinsku zonu Česme, koja je intenzivno naseljavana u poratnim godinama, predviđen je za zapreminu od 500 metara kubnih, što će nakon izgradnje vodovodne mreže, obezbijediti stabilno vodosnabdijevanje za više od 500 domaćinstava u ovom kraju”, navode iz Gradske uprave.

Iz Gradske uprave ističu da će ukupno za projekat “Voda jedan” biti izdvojeno 7,8 miliona KM.

U narednih godinu dana biće izgrađeno 56 kilometara nove vodovodne mreže s ciljem da se u roku od tri godine postigne da više od 95 odsto stanovništva na području Banjaluke dobije stabilno vodosnabdijevanje.

Izvođač radova je preduzeće “Hidrokop”, a očekuje se da bi domaćinstva u gornjim dijelovima naselja Česma vodu trebalo da dobiju do ljeta.

Izvor

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Izdvojeno
Close
Back to top button