Magazin

Objavljena nova lista najboljih gradova za život, na popisu i jedan iz regiona

Glavni grad Austrije, Beč, nalazi se na prvom mjestu liste najboljih gradova za život, prenosi The Guardian.

Beč je po kvaliteti života redovno na prvom mjestu ljestvice koju svake godine sastavlja konsultantska kompanija Mercer. Nakon što je sada osvojio i Economistovu ljestvicu, više nema dvojbe da je u austrijskom glavnom gradu najbolje živjeti.

S trona je tako srušen australski Melbourne koji je već sedam puta osvojio navedeno priznanje, ali ove je godine zbog niže stope kriminala u Beču, te zbog manje prijetnji vezanih uz vojne napade, nagrada otišla u europsku metropolu.

Loading...

“Nekoliko posljednjih godina gradovi u Europi pogođeni su širenjem terorističkih prijetnji, što je uzrokovalo pojačane sigurnosne mjere. Protekle su se godine povratili u normalu”, izjavili su iz Economist Intelligence Unita.

“Dugogodišnji kandidat za naslov, Beč, uspio je izbaciti Melbourne s prvog mjesta zbog povećane ocjene u kategoriji stabilnosti”, napisali su iz EIU-a.

Na drugom kraju liste, Damask je zadržao posljednje mjesto, a ispred njega su glavni grad Bangladeša, Dhaka i Lagos u Nigeriji. Navedeno istraživanje ne uključuje nekoliko najopasnijih svjetskih metropola, kao što su Bagdad i Kabul.

Beč i Melbourne postigli su maksimalne bodove u kategorijama zdravstvene zaštite, obrazovanja i infrastrukture i na čelu su liste. Slijede ih Osaka (Japan), Calgary (Kanada), Sydney (Australija), Vancouver (Kanada), Tokyo, (Japan), Toronto (Kanada), Copenhagen, (Danska) te na desetom mjestu Adelaide (Australija).

Zanimljivo, na listi od 140 gradova se nalazi i jedan grad s Balkana. Na 82. mjestu nalazi se  – Beograd.

Na popisu nije niti jedan bosanski ili hrvatski grad.

Izvor
index.hr
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!