Društvo

Gorivo u Prnjavoru i danas najjeftinije u Srpskoj

Pad cijene nafte u Prnjavoru danas je na pojednim benzinskim pumpama stvorio velike gužve, a cijene varirajau, te je tako na pojednima najviša cijena 2,35 KM, a na nekima ide do čak 1,90 KM i 1,99 KM po litru.

Cijene ovolikog pada nisu zabilježene u drugim dijelovima Srpske, a pretpostavlja se da je konkurencija dovela do pada cijena.

image

Podsjećamo na raniju izjavu SRNI, Grupacije za promet naftom i naftnim derivatima u Privrednoj komori, gdje su istakli da distributeri nafte i naftnih derivata u Republici Srpskoj ne planiraju pojeftinjenje goriva, bez obzira na nedavni pad cijena na svjetskom tržištu, jer te promjene rafinerije u okruženju više ne prate decidno.

image

Inače, cijena nafte na svjetskom tržištu pala je prošle sedmice za više od šest odsto, što je posljedica strahovanja ulagača od uticaja koji širenje koronavirusa u Kini i izvan nje može imati na privredu.

(Izvor: TVK3)

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!