Region

Ðukanović: Nijedna vjerska zajednica neće dominirati u Crnoj Gori

PODGORICA – Crkva će u Crnoj Gori imati svoje mjesto, ali u demokratskoj državi nijedna vjerska zajednica neće dominirati, poručio je sinoć na Cetinju predsjednik Milo Ðukanović.

“Ne želimo dati Crnu Goru, je li tako”, upitao je Ðukanović, koji je i predsjednik Demokratske partije socijalista (DPS), na sastanku sa Savjetom mladih te stranke na Cetinju, gdje su uručene članske karte novim članovima DPS.

Kako je prenijela RTCG, Đukanović je poručio da želi Crnu Goru koja je evropska država.

“Crkva će u njoj imati svoje mjesto, ali će Crna Gora biti demokratska država u kojoj nijedna vjerska zajednica neće dominirati, nego će, baš kao i svi ljudi u Crnoj Gori, i sve vjerske zajednice biti ravnopravne, i svako će se osjećati komotno, i kao vjernik i kao građanin Crne Gore”, rekao je Ðukanović govoreći u kontekstu usvojenog Zakona o slobodi vjeroispovijesti

Predsjednik DPS-a je ocijenio da “nema nikakve sumnje da će naše potomstvo živjeti u Crnoj Gori koja će biti na evropskom putu razvoja”.

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!