Magazin

Nijemci snimanju film o Šabanu Šauliću

Šaban Šaulić poginuo je prije godinu dana u Njemačkoj, u okolini Bilefelda kada se vraćao sa nastupa, ali njegov lik i djelo i dalje živi.

Štaviše, o kralju narodne muzike Nijemci će snimiti dokumentarni film, saznaje Kurir.

Vijest o tragediji popularnog pjevača i dalje je udarna u mjestu Bilefeld i njegovoj okolini, zbog čega je tim stručnjaka riješio da ekranizuje njegov život i rad. Samim tim četvoročlana ekipa koja radi na ovom dokumentarcu 23. marta dolazi u Beograd, kada i počinje snimanje filma o kralju narodne muzike.

Reditelj i njegovi saradnici će u prijestonici boraviti tri dana i za to vrijeme će razgovarati sa članovima porodice Šaulić, prijateljima, rodbinom i kolegama pokojnog pjevača. U planu je i obilazak njegovog groba u Aleji zaslužnih građana.

U dokumentarcu će se naći i dešavanja na suđenju Šabanovom ubici, koje počinje 27. marta. Tada će pred sud izađi Alsin Levent, njemački državljanin turskog porijekla, koji je optužen da je kriv za saobraćajnu nesreću u kojoj su nastradali Šaban, njegov muzičar Mirsad Kerić, a teško povrijeđen pevačev kum Slobodan Bobi Stojadinović.

Podsjetimo, to suđenje će se odvijati u Okružnom sudu u Giterslou, gradu u njemačkoj pokrajini Sjeverna Rajna-Vestfalija, nadležnoj za ovaj slučaj. Ovaj proces se vodi kao visokorizičan i zbog toga će na dan suđenja biti pojačane mjere bezbjednosti. Šaban je imao obožavaoce širom svijeta, a veliki broj njih, naročito iz Njemačke, planira da dođe ispred suda na dan suđenja. Neki od njih imaju čak i grupu na Vajberu, gdje su se sve detaljno dogovorili. Policija strepi od najgoreg jer je mnogo ljudi ogorčeno i želi ličnu osvetu Alsinu. I za suđenje, kao i za film, vlada veliko interesovanje, pa su se njemački mediji već pripremili za detaljno izvještavanje.

Inače, iz Bilefelda je stigla potvrda da će ekipa uskoro doći u Srbiju.

“Naša ekipa biće tri dana u Beogradu kako bi napravila dokumentarni film o svim dešavanjima vezanim za Šabana Šaulića. Plan je da posjetimo grob poznatog pjevača, da razgovaramo sa nekim od članova porodice, ali i novinarima, kako bismo prikazali kako oni gledaju na sve to što se desilo, ali i buduće suđenje, koje počinje 27. marta”, rekla je za Kurir Lena Nivald, novinarka portala NW, koji je prvi objavio vest o Šabanovoj pogibiji, a koji je najveći mediji u tom dijelu Nemačke. Inače, ta vijest je na njihovom portalu bila najčitanija u cijeloj 2019. godini.

(Kurir.rs)

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!