Banjaluka

Za ljepšu Banjaluku: Fontana ljubavi i dajak pristanište

Kako bi „oživjeli“ priču o jedinstvenom banjalučkom čamcu- dajaku, te legendu o nesrećnoj Safikadi, Grad planira izgradnju dajak pristaništa na Vrbasu i fontane ljubavi u centru grada.

Načelnica Odjeljenja za kulturu, turizam i socijalnu politiku Natalija Trivić najavila je da su ove planove uvrstili u prijedlog kapitalnih investicija, što bi se na sjednici Skupštine trebalo naći u maju ili junu. Prioritet je da projekti već u ovoj godini počnu da se rade, precizirala je ona.

– Imamo čuveni dajak kao plovno vozilo, ali ako nemamo pristanište i licenirane vozače nemamo proizvod. Moramo zaokružiti tu ponudu kroz ozbiljnu stratešku priču- rekla je ona.

Lokacije pristaništa su vjerovatno u blizini sadašnjeg drvenog mola na Obilićevu, plaža Abacija i kod Zelenog mosta, odnosno ruta kuda čamci već ustaljeno prolaze.

U planu je tako da se izgradi i park ljubavi u užem centru grada, sa fontanom kao svjetlećom strukturom u znaku ljubavi, što će vjeruju nadležni, biti novo atraktivno mjesto za turiste.

Trivićeva je podsjetila da je u toku usvajanje regulacionog plana centra Banjaluke, nakon čega će se stvoriti i formalno-pravni uslovi za izgradnju ovog spomenika tragičnoj ljubavi.

(srpskainfo.com)

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!