Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Svijet

Ankara šalje 1.000 policajaca na granicu

Turska je poslala danas 1.000 pripadnika specijalne policije duž granice sa Grčkom da bi spriječila potiskivanje migranata nazad prema svojoj teritoriji, saopštio je ministar unutrašnjih poslova Sulejman Sojlu.

On je rekao da su grčke službe ranile 164 migranta.

“Ranjene su 164 osobe. Oni su pokušali da potisnu 4.900 ljudi nazad u Tursku”, rekao je Sojlu novinarima u sjeveroistočnoj graničnoj provinciji Edirne.

On je dodao da je Turska poslala 1.000 pripadnika specijalne policije u granični sistem da bi “spriječila potiskivanje nazad”.

Izvori iz Vlade Grčke rekli su da je ova zemlja spriječila nelegalni prelazak blizu 35.000 migranata na svoju teritoriju od kada je Turska otvorila svoje granice prije sedam dana.

Istovremeno, Grčka se priprema za deportaciju više stotina lica koja su uspjela da uđu u ovu zemlju. Mnogi su stigli na grčka ostrva u Egejskom moru.

Ankara i Atina se međusobno optužuju za primjenu prekomjerne sile u graničnoj oblasti, gdje su se migranti sukobili sa policijom tokom prethodnih dana.

Situacija na graničnom prelazu Kastanijes, gdje su grčka i turska policija juče koristile suzavac, jutros je bila mirna. Migranti su podigli šatore i privremene kampove na turskoj strani granice.

Grčka granična služba saopštila je da je u posljednja 24 časa bilo blizu 7.000 pokušaja prelaska granice.Izvor

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button