Hronika

Uhapšeno pet vozača zbog alkohola, 12 zbog droge

BANJALUKA – Sedamnaest vozača je uhapšeno tokom pojačane kontrole učesnika u saobraćaju na području Laktaša, koja je realizovana proteklog vikenda.

Кontrolisano je 90 učesnika u saobraćaju, od kojih je alkotestirano 50 vozača putničkih automobila, a 30 učesnika je bilo pod dejstvom alkohola od kojih je pet vozača lišeno slobode zbog utvrđene količine alkohola preko 1,50 g/kg. Njima su izdati prekršajni nalozi u skladu sa članom 174. ZOOBS-a i isključeni su iz saobraćaja.

Loading...

Tokom akcije korišteni su i uređaji za utvrđivanje prisustva opojnih supstanci u organizmu i od 14 kontrolisanih učesnika u saobraćaju na prisustvo opojnih supstanci, kod 12 vozača putničkih automobila utvrđeno prisustvo više vrsta opojnih supstanci. Oni su isključeni iz saobraćaja i uhapšeni, a policijski službenici su izvršili pregled vozila.

U saradnji sa policijskim službenicima PS za intervencije legitimisali su četiri lica gdje je pregledom kod lica inicijala A.C. iz Banjaluke pronađena i oduzeta jedna tableta zelene boje koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu ekstazi, kod lica A.D. iz Gračanice, pronađeno i oduzeto 0,4 grama bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu spid, kod lica M.M. iz Banjaluke, pronađeno i oduzeto 1,14 grama bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu spid i kod lica P.R. iz Vrbasa, Republika Srbija pronađeno i oduzeto 1,5 grama zelene biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu.

“Navedena lica su lišena slobode i protiv njih će biti podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o proizvodnji i prometu opojnih droga”, saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!