Društvo

Plate u punom iznosu za radnike na bolovanju zbog virusa

Savez sindikata Republike Srpske zatražio je od poslodavaca da isplaćuju punu platu radnicima koji, zbog prevencije zaraze virusom korona, pojave simptoma bolesti ili njege oboljelih članova uže porodice, odsustvuju sa posla i ne mogu da izvršavaju svoje redovne obaveze i zadatke.

Iz Saveza sindikata pozvali su poslodavce i da se pridržavaju mjera i preporuka koje izdaju institucije i zdravstvene ustanove kako bi bilo zaštićeno zdravlje svakog radnika.

Loading...

Odredbe Zakona o zaštiti na radu, Zakona o radu i kolektivnih ugovora, kako je navedeno, propisuju obavezu poslodavca da radnicima obezbijede sigurno radno mjesto i zdravu radnu sredinu.

“Apelujemo i da radnici budu maksimalno odgovorni prema svom zdravlju i zdravlju drugih, te da se pridržavaju mjera i preporuka koje izdaju nadležne institucije i zdravstvene ustanove radi vlastitog zdravlja i bezbjednosti”, navedeno je u saopštenju.

Sindikat je naveo da od vlasti Republike Srpske očekuju da daju punu podršku privrednim subjektima u sprovođenju mjera zaštite zdravlja zaposlenih.Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!