Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Svijet

EU osudila odluku SAD o zabrani putovanja

BRISEL – Evropska unija osudila je odluku američkog predsjednika Donalda Trampa da u cilju zaustavljanja širenja virusa korona na 30 dana uvede zabranu putovanja iz Evrope u SAD.

“EU se ne slaže sa činjenicom da su SAD odluku o zabarni putovanja donele jednostranio i bez konsultacija”, naveli su predsjednici Evropskog savjeta i Evropske komisije.

Šarl Mišel i Ursula fon der Lajen su u saopštenju poručuli da je virus korona “globalna kriza” koja nije limitrirana kontinetima i koja zahtijeva saradnju, a ne jednostrane poteze.

Čelnici najvažnjih EU institucija dodaju da Unija preduzima snažne akcije u cilju sprečavanja širenja COVID-19.

Američki predsjednik Donald Tramp privremeno je obustavio putovanja iz dijelova Evrope u SAD na 30 dana, izuzev iz Velike Britanije, pod sve većim pritiskom da preduzme akciju zbog širenja virusa korona.

U predsjedničkoj proklamaciji, koje je kasnije objavljeno, navodi se da je privremeno zabranjen ulazak u zemlju isključivo putnicima iz 26 zemalja Šengenske zone, prenosi Bi-Bi-Si, ističući da to znači da ova mjera ne utiče na određen broj evropskih zemalja, kao ni na Veliku Britaniju.

Kako je saopštio vršilac dužnosti sekretara za unutrašnju bezbijednost Čed Vulf, to su zemlje Šengen zone: Austrija, Belgija, Češka, Danska, Estonija, Finska, Francuska, Nemačka, Grčka, Mađarska, Island, Italija, Letonija, Lihtenštajn, Litvanija, Luksemburg, Malta, Holandija, Norveška, Poljska, Portugal, Slovačka, Slovenija, Španija, Švedska i Švajcarska, prenosi Glas Amerike.

Povezana vijest:

Tramp zabranio ulazak ljudima iz pojedinih zemalja Evrope

Izvor

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button