Region

Ako ne bude rapidnog rasta oboljelih, znači da mjere daju rezultate

Ako u narednim nedjeljama ne dođe do rapidnog porasta oboljelih od virusa korona, znači da preduzete mjere daju rezultate, i da sa njima treba nastaviti, izjavio je srpski epidemiolog Predrag Kon.

– Ako smo ovih, prvih dana, imali prosječno pet, šest oboljelih dnevno, i ako ne “skočimo” na duplo ili tri puta više u jednom danu u drugoj nedjelji došli smo do nekog željenog rezultata u prve dvije nedjelje – rekao je Kon.

Loading...

On je istakao da je važno da se situacija i dalje pomno prati jer se nekada dešava da i kada se učini da je bolest usporila dođe do masovnijeg obolijevanja.

Kon je napomenuo da virus nije uzeo maha, čemu su doprinijele mjere samoizolacije, nadzora, i korišćenja dezinfekcionih sredsta, te ukazao da je to prilično dobar rezultat u usporavanju prenošenja virusa.

– Važno je da nastavimo da na dnevnom nivou pratimo oboljenja slična gripu i svaka teška respiratorna infekcija, bez obzira na putovanje i kontakte, biće testirana – rekao je Kon za TV B92.

On je upozorio da ne bi trebalo ići u domove zdravlja jer u tom slučaju zdravstvene ustanove mogu postati mjesta moguće zaraze.

Kon je rekao da virusima ne odgovara toplije vreme i da se može očekivati da će se prenošenje smanjiti sa toplijim danima, ali da se uvijek mogu desiti izuzeci.

On je savjetovao pravilnu ishranu, korišćenje vitamina, dovoljno sna i smanjenje upotrebe nikotina.



Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!