BanjalukaDruštvo

Zašto je zaboravljen noćni život u Republici Srpskoj?!

Predstavnici noćnih klubova i kafana zahtijevaju ublažavanje mjera i traže ukidanje zabrane rada.

Nakon stabilizacije pandemije virusa kovid-19, sve države regiona ublažile su mjere zabrane kretanja i okupljanja, počeli su sa radom kafići, restorani, tržni centri, kozmetički i frizerski saloni, kao i svi objekti ugostiteljskog i uslužnog sadržaja. Sa početkom juna sve države regiona, kao i neke evropske i svjetske države koje su najjače bile pogođene pandemijom korona virusa, poput Španije, Kine i nekih dijelova Italije, odobrile su rad noćnih klubova.

Kada govorimo o BiH, Federacija BiH kao i Brčko distrikt, takođe se pridržavaju modela ostalih država, te je noćni život sada već u punoj snazi, dok je Republika Srpska jedini entitet u regionu koji i dalje drži najstrože mjere zabrane, iako je u prethodnim mjesecima najmanji broj zaraženih bio baš ovdje.

Loading...

Ovaj problem ujedinio je predstavnike svih noćnih klubova i kafana u Republici Srpskoj, od kojih je većina već sada na ivici egzistencije nakon više od tri mjeseca zabrane rada. Porodice svih zaposlenih u klubovima kao i svi njihovi dobavljači i saradnici, trpe velike gubitke, dok stanovnici Republike Srpske masovno odlaze u Federaciju, Hrvatsku ili Srbiju i tamo ostavljaju svoj novac, a kafići u Republici Srpskoj preuzimaju ulogu klubova, te se sada sve češće u njima organizuju dnevne žurke sa velikim brojem ljudi.

Stoga, predstavnici noćnih klubova i kafana zahtijevaju ublažavanje mjera i traže ukidanje zabrane rada.

Ovu inicijativu podržali su i svi predstavnici svečanih i svadbenih salona, koji takođe u ovom trenutku trpe nemjerljive gubitke nakon otkazivanja svih svadbi, proslava, seminara i konferencija koje su bile zakazane u ovom periodu, kao i svih svečanosti koje su bile planirane tokom ljeta, jer se ni ne pominje ublažavanje mjera.

 

Predstavnici noćnih klubova i kafana u RS

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!