Region

Slovenija će razmotriti zatvaranje granice s Hrvatskom za svoje turiste

LJUBLJANA – Bojana Beović, vodeći slovenački infektolog i šef vladine savjetodavne grupe za Kovid-19, u razgovoru za mariborski list “Večer” rekla je da se ozbiljno razmatra zatvaranje granice s Hrvatskom za slovenačke turiste.

Ona savjetuje slovenačkim turistima da budu izuzetno oprezni u Hrvatskoj, da se drže sigurne udaljenosti, nose maske, dezinfikuju ruke i stalno posmatraju pojavu mogućih simptoma bolesti. Ni u kojem slučaju ne bi trebalo da ostanu tamo gdje ima puno ljudi, recimo u noćnim klubovima ili prepunim barovima.

Loading...

Slovenačka vlada sinoć se sastala kako bi se raspravljalo o novim mjerama za pripremu obrane od drugog vala korona virusa, a jedna od tema rasprave bila je – Hrvatska.

“Virus se razbuktao u cijeloj državi i s obzirom na broj slučajeva, Hrvatska polako ispunjava uslov da postane tzv. žuta zona. Naravno, to bi značilo da slijede nova ograničenja”, rekla je Beović koja je na kraju otkrila koje je njeno mišljenje o cijeloj situaciji.

“Moje je mišljenje da bismo za nekoliko dana trebali razmotriti zatvaranje granice s Hrvatskom za slovenačke turiste. Situacija je rizična. Ako granica i dalje ostane otvorena, situacija će se pogoršati i možemo očekivati ​​drugi talas epidemije. Ako se poveća broj infekcija u Sloveniji, postaćemo opasni i za druge zemlje”, kazala je.

Prema riječima Beovićeve, jedan od najgorih mogućih scenarija je da se broj zaraženih u dvije sedmice može povećati za čak četiri puta.

Tradicionalno, na početku godišnjih odmora, na slovenačku i hrvatsku obalu slijeva se mnoštvo turista.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!