Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Banjaluka

Univerzitet se predstavio budućim studentima

Univerzitet u Banjoj Luci, danas je organizovao manifestaciju pod nazivom „Dani otvorenih vrata“, tokom koje će svršeni srednjoškolci imati priliku da se upoznaju sa mogućnostima studiranja koje im se nude na ovom Univerzitetu.

Svečano otvaranje održano je u Univerzitetskoj sportskoj dvorani u kampusu, a budućim studentima dobrodošlicu u naš grad i uspjeh u školovanju poželio je gradonačelnik Igor Radojičić.

Veoma smo zainteresovani da u naš grad dođe što više mladih ljudi na studiranje. Oni mogu računati da naš Univerzitet pruža dovoljno znanja iz različitih oblasti i bogatu lepezu studijskih programa – kazao je gradonačelnik.

On je istakao da Banja Luka živi na energiji mladih i da je srećna što ima Univerzitet i mnogobrojne srednje škole, te da se ovakvim i sličnim aktivnostima privući i one koji se razmišljaju da li da svoje školovanje nastave baš u ovom gradu.

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Dane Malešević, poručio je budućim studentima da pažljivo izaberu buduće zanimanje i faklultet, koji će pohađati.

-Preporučio bih da više obrate pažnju na tehničke faklutete kao što je Elektrotehnički, Mašinski ili Građevinski jer su to fakulteti koji daju mogućnosti da lakše dođu do zaposlenja – rekao je ministar Malešević.

Rektor Univerziteta u Banjoj Luci Radoslav Gajanin, kaže da je na „Dane otvorenih vrata“ pozvano oko dve hiljade maturanata i podsjetio da ovu manifestaciju organizuje Studentski parlament s ciljem da se Univerzitet predstavi budućim studentima.

– Tokom dana maturanti će imati priliku da po svojoj želji posjete odgovarajuće fakultete, vide njihove prednosti i pitaju sve što ih interesuje. Nadam se da će ova manifestacija postati tradicionalna – naglasio je rektor Gajanin.

 

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button