Politika

Republika Srpska ugostiće 900 djece sa Kosova i Metohije

Opština Istočno Novo Sarajevo organizovaće u junu sedmodnevni boravak ze 50 djece i četiri prosvjetna radnika iz opštine Novo Brdo sa područja Kosova i Metohije, izjavo je predsjednik Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji Milorad Arlov.

Arlov je, nakon susreta sa načelnikom opštine Istočno Novo Sarajevo Ljubišom Ćosićem i direktorima osnovnih škola “Vuk Karadžić” i “Sveti Sava”, izrazio zadovoljstvo što će ova opština prvi put učestvovati u projektu “Spojimo djecu sa Kosova i Metohije i Republike Srpske”, u okviru koga će u junu u Srpsku doći 900 djece iz srpskih enklava sa Kosmeta.

Loading...

– Cilj ovog projekta je da izvučemo djecu sa Kosova i Metohije, jer mnogi od njih nikada nisu makli iz svojih sredina. To su djeca koja od svog rođenja nemaju onu pravu slobodu koju imaju njihovi vršnjaci u Republici Srpskoj. Cilj nam je i da povežemo srpski narod sa Kosova i Metohije i Srpske, a to je najbolje uraditi preko djece – rekao je Arlov Srni.

On je dodao da će centralni doček za djecu sa Kosova i Metohije biti organizovan u Andrićgradu, te da će već danas imati sastanak sa načelnikom opštine Višegrad Mladenom Đurevićem sa kojim će razgovarati o organizaciji tog dočeka i boravku 50 djece u toj opštini.

Arlov je podsjetio da Odbor za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji do kraja aprila sprovodi i akciju pomoći za stotinu oboljele djece sa Kosova i Metohije, te da je u funkciji i humanitarni broj 1412.

Uz podršku Vlade Republike Srpske i Ministarstva prosvjete i kulture Srpske, u saradnji sa Odborom za pomoć Srbima sa Kosova i Metohije, u proteklih šest godina Republika Srpska je posredstvom programa “Spojimo djecu sa Kosova i Metohije i Republike Srpske” ugostila 2.500 učenika i 200 nastavnika.

Foto: Ilustracija

Ključne riječi
Loading...

Komentariši

Za napredne opcije komentarisanja, možete se prijaviti
avatar
  Obavještenja  
Obavijesti me o
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!