Politika

Republika Srpska ugostiće 900 djece sa Kosova i Metohije

Opština Istočno Novo Sarajevo organizovaće u junu sedmodnevni boravak ze 50 djece i četiri prosvjetna radnika iz opštine Novo Brdo sa područja Kosova i Metohije, izjavo je predsjednik Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji Milorad Arlov.

Arlov je, nakon susreta sa načelnikom opštine Istočno Novo Sarajevo Ljubišom Ćosićem i direktorima osnovnih škola “Vuk Karadžić” i “Sveti Sava”, izrazio zadovoljstvo što će ova opština prvi put učestvovati u projektu “Spojimo djecu sa Kosova i Metohije i Republike Srpske”, u okviru koga će u junu u Srpsku doći 900 djece iz srpskih enklava sa Kosmeta.

Loading...

– Cilj ovog projekta je da izvučemo djecu sa Kosova i Metohije, jer mnogi od njih nikada nisu makli iz svojih sredina. To su djeca koja od svog rođenja nemaju onu pravu slobodu koju imaju njihovi vršnjaci u Republici Srpskoj. Cilj nam je i da povežemo srpski narod sa Kosova i Metohije i Srpske, a to je najbolje uraditi preko djece – rekao je Arlov Srni.

On je dodao da će centralni doček za djecu sa Kosova i Metohije biti organizovan u Andrićgradu, te da će već danas imati sastanak sa načelnikom opštine Višegrad Mladenom Đurevićem sa kojim će razgovarati o organizaciji tog dočeka i boravku 50 djece u toj opštini.

Arlov je podsjetio da Odbor za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji do kraja aprila sprovodi i akciju pomoći za stotinu oboljele djece sa Kosova i Metohije, te da je u funkciji i humanitarni broj 1412.

Uz podršku Vlade Republike Srpske i Ministarstva prosvjete i kulture Srpske, u saradnji sa Odborom za pomoć Srbima sa Kosova i Metohije, u proteklih šest godina Republika Srpska je posredstvom programa “Spojimo djecu sa Kosova i Metohije i Republike Srpske” ugostila 2.500 učenika i 200 nastavnika.

Foto: Ilustracija

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!