Banjaluka

Nastavljeno uklanjanje nelegalno sagrađenih objekata, srušen kiosk

Odjeljenje za inspekcijske poslove nastavlja sa redovnim aktivnostima koje obuhvataju i rušenje bespravno izgrađenih objekata. Po nalogu Urbanističko-građevinske inspekcije, tokom ove sedmice je srušen bespravno izgrađeni poslovni montažno-demontažni objekat – kiosk, u Ulici knjaza Miloša, u naselju Lazarevo.

Kako navode u nadležnom odjeljenju, ovo je nastavak aktivnosti koje se kontuinuirano provode, kako bi se suzbila bespravna gradnja.

– U prvom kvartalu 2018. godine, Urbanističko – građevinski inspektori Gradske uprave Grada Banja Luka donijeli su 17 rješenja o rušenju bespravno izgrađenih objekata. Od početka ove godine do danas, Urbanističko – građevinska inspekcija porušila je ukupno pet bespravno izgrađenih objekata.

Urbanističko – građevinski inspektori će i u narednom periodu vršiti inspekcijske nadzore na teritoriji grada i sankcionisati svaki vid bespravne izgradnje u skladu sa Zakonom o uređenju prostora i građenju.

– Nadzor se vrši kontinuirano i svakodnevno. Radimo po prijavama građana i po službenoj dužnosti. Dakle, obilazimo sve objekte i neće biti popusta i gledanja kroz prste bilo. Kada je u pitanju proces rušenja ili uklanjanja nelegalno izgrađenih objekata, tek kada se iscrpe svi pravni lijekovi, onda se može izvršiti rušenje koje mora da plati onaj ko je izgradio objekat – poručuju iz gradske inspekcije.

Podsjećamo, nedavno je srušen i objekat u Ulici Petra Kočića, u kojem se dugo vremena nalazio kafić, a koji je bio izgrađen na gradskoj zemlji. Inače, više od deset hiljada objekata u Banjoj Luci izgrađeno je bez validne dokumentacije.

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!