Društvo

Dionica Doboj-Maglaj neprohodna zbog vode

Dionica reginalnog puta Doboj-Maglaj, u mjestu Potočani, kod nadvožnjaka, neprohodna je zbog veće količine vode na kolovozu, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Na području Novog Grada, zbog izlivanja rijeke Sane, saobraćaj je obustavljen na lokalnom putu Blagaj-Japra-Radomirovac-Volar u mjestu Vitasovci. Vitasovci i Radomirovac koriste alternativni pravac preko Svodne.

Loading...

Zbog izlivanja vode na kolovoz obustavljen je saobraćaj na ulazu u Bugojno iz pravca Novog Travnika, na ulazu u Maglaj sa magistralnog puta M-17. Na ovoj dionici u funkciji su alternativni pravci.

U Republici Srpskoj saobraćaj se odvija po mjestimično mokrim ili vlažnim kolovozima.

U višim predjelima i preko planinskih prevoja zbog niske temperature ima poledice.

U kotlinama i uz riječne tokove smanjena je vidljivost zbog jutranje magle, a na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina povećana je opasnost od odrona kamenja i zemlje na kolovoz.

Zbog oštećenja nadvožnjaka, kod NIS petrol pumpe u Trnu, saobraćaj se na dionici magistralnog puta Prijedorska petlja-Klašnice i preko nadvožnjaka odvija jednom trakom, dok teretna vozila preko nadvožnjaka ne saobraćaju.

U toku je izgradnja i sprovođenje privremenog sistema naplate putarine na auto-putu “9. januar”, Banjaluka-Doboj, na petlji Mahovljani, zbog čega je na ovom lokalitetu izmijenjen režim odvijanja saobraćaja.

Zbog izgradnje naplatne stanice “Čatrnja” na auto-putu Gradiška-Banjaluka, do 30. aprila izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-Šćepan Polje zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Na dionici magistralnog puta Sarajevo-Foča, na lokalitetu Sijeračke stijene, saobraća se usporeno zbog sanacije klizišta.

Zbog izgradnje kružne raskrsnice izmijenjen je režim saobraćaja na dionici magistralnog puta Banjaluka/pijaca/-Banjaluka /Rebrovac/, odnosno kod raskrsnica Bulevara srpske vojske, Bulevara vojvode Petra Bojovića i Olimpijskih pobjednika.

U Banjaluci je zabranjen saobraćaj svim vozilima u Ulici Gavrila Principa, na dijelu od Zelenog mosta do Ulice Miloša Obilića, svim vozilima preko Zelenog mosta, svim vozilima, osim vozilima stanara, u Ulici Branka Morače, na dijelu od Zelenog mosta do Kozarske ulice.

U Federaciji BiH ugaženog snijega na kolovozu jutros mjestimično ima na putnim pravcima Livno-Kupres, Tomislavgrad-Šuica, Bugojno-Novi Travnik i Prozor-Gornji Vakuf Uskoplje.

Na ostalim dionicama saobraća se po pretežno mokrom ili vlažnom kolovozu.

Zbog niske temperature moguća je poledica, posebno u višim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima.

Na dionicama u usjecima i preko planinskih prevoja mogući su odroni zemlje ili kamenja.

Na graničnim prelazima u BiH jutros nema dužih zadržavanja.

Saobraćaj za teretna motorna vozila i autobuse na graničnom prelazu Brčko-Gunja zabranjen je zbog bezbjednosnih razloga.

Zbog radova u Hrvatskoj, i dalje je obustavljen saobraćaj na graničnom prelazu Novi Grad-Dvor.

Izvor
Srna
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!