Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Banjaluka

Predložen rebalans budžeta, povećanje do 12 miliona KM

Dvadeset treća sjednica Skupštine grada biće održana 30. maja, a pred odbornicima će se naći 57 tačaka dnevnog reda, odlučeno je na današnjoj sjednici skupštinskog Kolegijuma.

Najznačajnije tačke odnose se na predloženi rebalans gradskog budžeta za 2018. godinu i plan kapitalnih investicija za period do 2020. godine.

Gradonačelnik Igor Radojičić, izjavio je da se najveći dio rebalansa odnosi na dio sredstava ostvarenih prodajom gradskih obveznica u iznosu od 6,2 miliona KM i dio iz prošlogodišnjeg suficita, što podrazumijeva povećanje ukupnog budžeta za oko 11 do 12 miliona KM.

– Pored toga, pred odbornicima će se naći plan kapitalnih investicija, u ukupnoj vrijednosti od oko 160 miliona KM. U pitanju su ulaganja ne samo iz gradskog budžeta već i drugih izvora kao što su Vlada RS, privatni kapital i drugo – istakao je Radojičić.

On je dodao da će se na narednoj sjednici razmatrati još nekoliko važnih tačaka iz oblasti prostornog uređenja kao što je izmjena regulacionog plana „Centar Aleja“, kao prijedlog odluke o donošenju regulacionog plana za saobraćajni čvor na ukrštanju Karađorđeve ulice i Ulice Jovana Raškovića.

– Usvajanjem ovog regulacionog plana možemo da uđemo u izgradnju kružnog oka na Laušu kod restorana „Sirano“ jer je to već dogovoreno sa JP „Putevi RS“. Tu je u blizini planirana i gradnja objekta mjesne zajednice i policijske stanice, za šta su rebalansom budžeta obezbjeđena sredstva – kazao je gradonačelnik Radojičić.

Prijedlog programa korištenja podsticajnih sredstava u funkciji zapošljavanja za 2018. godinu takođe bi trebalo da bude na dnevnom redu. Kroz nekoliko linija za zapošljavanje ove godine će biti izdvojeno oko milion maraka.

Predsjednik Skupštine grada Zoran Talić, rekao je da će i ovo zasjedanje imati obiman dnevni red, u skladu sa predviđenim programom rada gradskog parlamenta, pogotovo što dolazi i rebalans budžeta i svi programi koji ga prate, od programa komunalne potrošnje do programa održavanja gradskog građevinskog zemljišta, odnosno svi oni programi koji su bitni za gradski budžet.

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button