Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Politika

Ilić pred Anketnim odborom: Pres-konferenciju smo organizovali zbog velikog pritiska javnosti

Saslušanje načelnika Uprave za organizovani i teški kriminalitet Darka Ilića počelo je pred Anketnim odborom koji je formiran zbog dodatnog sagledavanja činjenica o smrti Davida Dragičevića.

Saslušanje se održava kako bi se utvrdilo da li je bilo propusta tokom istrage o smrti mladog Banjalučanina.

“Svaki slučaj kada se smatra da bi se moglo raditi o ubistvu se mi obavještavamo i onda mi odlučujemo da li ćemo preuzeti taj slučaj. Preuzimali smo sve slučajeve gdje je dolazilo do uznemirenja javnosti”, rekao je Ilić na početku saslušanja pred Anketnim odborom.

“Prije nego smo mi preuzeli slučaj, slučajem se bavila Policijska uprava Banjaluka, glavni inspektor i još jedan inspektor Uprave za organizovani i teški kriminalitet”, rekao je on.

Ilić kaže da su pres-konferenciju organizovali zbog velikog pritiska javnosti.

“Pozvao sam Karana na konferenciju jer nisam imao obdukcioni nalaz, a bilo bi neprofesionalno da ja pričam o tome. A što se tiče tužioca, ja se ne sjećam da je ikad tužilac prisustvovao konferenciji. Nikad niko nije vršio pritisak na mene, nijedan organ. Na sastanku je direktor Policije donio odluku da mi preuzmemo slučaj”, rekao je Ilić.

Na konstataciju Nedeljka Glamočaka, člana Anketnog odbora, da je Ilić rekao da se radi o zadesnoj smrti on je kazao da to nije tačno i da je on rekao da se najvjerovatniej radi o zadesnoj smrti jer nema indicija krivičnog djela.

Na pitanje da li je snimak donijela majka, Ilić je rekao da jeste i da je ona kazala da je to najvjerovatnije njen sin.

“Prije nego što je tijelo nađeno vršili smo poligrafisanja, ispitali preko 50 osoba, izuzeli snimke nadzornih kamera. Toksikološki nalaz koji je uzet nije bitan. Smatram da prisustvo opojnih droga u ovom slučaju nije bitno, kada je u pitanju smrt Davida. Reobdukcija po mom mišljenju nije bila uopšte potrebna, ali je ministar zdravlja pozvao drugog doktora da bi izvršio reobdukciju, vjerovatno da bi izašao u susret porodici i pod pritiskom javnosti”, rekao je Ilić.

Ilić je rekao da je odluku da se Davidovo tijelo odveze po pronalasku na Gradsko groblje donio postupajući tužilac koji vodi uviđaj i da se obdukcija obično radi drugi dan.

(nezavisne.com)

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button