Banjaluka

Konferencija “Ne nasilju”

III Međunarodna naučna konferencija „Društvene devijacije“ na temu “Ne nasilju – jedinstven društveni odgovor” će se održati u Banjaluci od 25. do 27. maja 2018.

Društvene devijacije koje predstavljaju odstupanje od moralnih, pravnih, religijskih ili običajnih normi društva; a naročito nasilje, sve su češća pojava u zajednici u kojoj živimo. Na konferenciji će učestvovati 120 naučnih radnika iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske, Makedonije, Crne Gore i Australije. Naučna konferencija će se održati u organizaciji Centra modernih znanja.

Loading...

Neke od tema koje će biti predstavljene su: Nasilničko ponašanje na sportskim pripredbama, Nasilje na Facebook-u među učenicima osnovnih škola, Pomoć učenicima kod zlostavljanja u školi, Nasilje u partnerskim zajednicama, Fenomen nasilja i heavy metal muzika, Profil zlostavljača, Cyberbulling u BiH, Nasilje maloljetne djece nad roditeljima, itd.

III Međunarodna naučna konferencija „Društvene devijacije“ na temu „Ne nasilju – jedinstven duštveni odgovor“ je zapravo nastala iz potrebe ne samo društva nego i same akademske zajednice da pored „dijagnoze“ ustanovi i predloži adekvatnu „terapiju“ koja će destrukciju društva i njegove probleme pretvoriti u konstruktivna rješenja koja će se temeljiti na promociji moralnih vrijednosti, promociji porodice i njenih vrijednosti, kao i na promociji samog rada i socijalnog aktivizma.

“Ukupno 75 radova naučnih radnika, kao i ljudi iz prakse koji će biti predstavljeni na konferenciji, zapravo su pregled ne samo raznovrsnih pojava nasilja i obrazaca koji se identifikuju u našem društvu, nego i pokušaj postavljanja jasnih smjernica i zdravog konteksta koji odgovaraju na pitanja šta i kako preduzeti u cilju prevencije i resocijalizacije prestupnika, kako i na koji način spriječiti sve vrste nasilnog ponašanja, kako ublažiti agresivnost mladih ljudi, povećati bezbjednost i kako stvoriti što bolje uslove za život ne samo djece, nego i stanovništva uopšte”, saopštili su organizatori.

(mondo.ba)

Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!