Banjaluka

Nove teretane na otvorenom na Starčevici i Lazarevu

Izgradnja dvije nove teretane u prirodi u Banjaluci trebalo bi da počne narednih dana, nakon što su okončane tenderske procedure i izabran izvođač radova, čija je vrijednost procijenjena na oko 20.000 KM.

Načelnik Odjeljenja za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport Dragan Banjac rekao je Srni da će teretane na otvorenom dobiti dva velika naselja – Lazarevo i Starčevica.

Loading...

S ciljem poboljšanja sportsko-rekreativnih sadržaja i stvaranja novih uslova za bavljenje ovim aktivnostima, planirali smo za ovu godinu izgradnju dvije teretane u prirodi“, rekao je Banjac.

On je istakao da je obezbijeđena kompletna tehničku dokumentacija za gradnju teretana i da je ovih dana okončan postupak javne nabavke na kojem je ovaj posao povjeren preduzeću “Progres gradnja”, po cijeni od 20.000 KM.

Prema riječima Banjca, na Starčevici će sprave biti postavljene u Bulevaru Desanke Maksimović, dok će u Lazarevu teretana na otvorenom biti izgrađena u blizini Osnovne škole “Ivan Goran Kovačić”.

Banjac je rekao da je planirano da u dvije teretane bude postavljeno po 12 fitnes sprava, a da izvođač ima rok od 30 dana za završetak svih radova.

Očekujemo da nove teretane u prirodi budu završene do kraja jula“, naveo je Banjac.

Prema njegovim riječima, prilikom odabira lokacija za nove teretane vodilo se računa o tome da budu postavljene na lokacijama gdje je manje sportsko-rekreativnih sadržaja, kao i na lokacijama gdje je primjetna povećana frekvencija rekreativaca.

Na ovaj način omogućićemo svim zainteresovanim, kako rekreativcima, tako i profesionalnim sportistima da vježbaju u prirodi“, zaključio je Banjac.

Prateći trend evropskih gradova, Banjaluka je prije nekoliko godina pristupila izgradnji teretana na otvorenom, tako da već postoje na nekoliko lokacija u gradu, i to u Parku “Mladen Stojanović”, šetalištu pored Vrbasa između Rebrovačkog i Venecija mosta, na Banj brdu, te u naselju Sime Matavulja.

(NN)

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!