Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Banjaluka

Davor Dragičević: Ja nisam ničija marioneta, ja sam samo otac ubijenog Davida Dragičevića koji traži istinu i pravdu

Davor Dragičević podnio je danas novih trideset prijava Tužilaštvu u Banjaluci za krivično djelo ubistvo Davida Dragičevića, kao i novi zahtjev za dostavu foto-dokumentacije sa prve obdukcije koju je obavio Željko Karan, a koja je sastavni dio obdukcionog zapisnika.

Od sutra će zvanično tražiti da se oglasi i Institucija Ombudsmana BiH, jer je prije 20 dana obavio razgovor sa njima o kršenju ljudskih prava, ali se oni još uvijek nisu oglasili saopštenjem.

Prokomentarisao je i gostovanje ministra policije Dragana Lukača na RTRS.

„Ako ste gledali gospodina Lukača na RTRS moje viđene toga je da je gospodin rekao da je David Dragičević ubijen, da se on stavlja iznad institucija i funkcije koje obavlja, da radi na svoju ruku, da je ovo policijska država, da prati mene, što nije problem jer ja nemam nikakvih tajni u životu, ali prati djecu koja su oko mene, slika ih, snima, uznemirava i narušava im osnovno pravo na ljudski život i dostojanstvo. Gospodin se samim tim činom stavio iznad institucija RS, iznad funkcije koju obavlja. Ne znam kako će ostali nadležni reagovati na to“, rekao je danas ispred Tužilaštva RS Dragičević.

Prokomentarisao je i zaključke Anketnog odbora.

„Zaključeno je da postoji osnovana sumnja na ubistvo, meni je to dovoljno, jer svi mi znamo da je David ubijen. Doneseno je i jedno dobro rješenje za sve buduće generacije a to je da se po prijavi nestanka osobe ne čeka 24 sata već da se djeluje odmah. Mnogi životi će biti spašeni. Ono što mene najviše zanima, osim da se ovo okvalifikuje kao ubistvo Davida Dragičevića, jeste da Tužilaštvo i ostale institucije imaju odgovornost a ne kao do sada da se ponašaju bahato i samim tim ako se to izglasa sve će se promijeniti u ovoj državi, ići će na bolje“, istakao je Dragičević.

Na novinarsko pitanje kako komentariše navode dekana Fakulteta bezbjednosti Predraga Ćeranića da je njegova borba instrumentalizovana od strane političara i blogera, Dragičević je pozvao Ćeranića da dođe na trg i to ga lično pita.

Ja sam samo otac ubijenog Davida Dragičevića koji traži istinu i pravdu“, rekao je.

Ponovio je i da je termin održavanja drugog velikog skupa “Pravda za Davida” subotu, 07.07. u 19 časova na Trgu Krajine na kojem očekuje veliki broj građana RS, Federacije BiH, dijaspore.

“Pošto je naš skup miran i dostojanstven, nijedan eksces se nije dogodio, dobio sam potvrdu da možemo organizovati drugi veliki skup “Pravda za Davida”, i gdje ćemo zatražiti ono što tražimo cijelo vrijeme istinu i pravdu“, istakao je Dragičević i ponovio da neće biti izbora, ukoliko se ne riješi pitanje ubistva njegovog sina.

Ponovio je da to ne znači da će doći do revolucije ili protesta, već da će kao i do sada to biti mirna okupljanja građana koji traže istinu i pravdu.

Revolucije otpadaju“, poručio je Dragičević odgovarajući na pitanje kako će spriječiti održavanje izbora.

(6yka.com)

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button