Politika

Upis na Univerzitet u Banjaluci: U planu novi studijski programi

Na ovogodišnjem konkursu za upis studenata na Medicinskom fakultetu u Banjaluci budućim brucošima trebalo bi da bude ponuđeno nekoliko novih studijskih programa.

– To su programi koji se tiču oblasti zdravstvenih nauka, odnosno radiološke tehnologije, fizikalna terapija, te babištvo. Ti programi su već licencirani, a od Vlade RS smo tražili da nam dozvoli da objavimo konkurs za upis i na te nove studijske programe, zajedno sa prethodno odobrenim programima. Očekujemo da dobijemo tu dozvolu u toku sljedeće sedmice – kaže rektor Univerziteta u Banjaluci Radoslav Gajanin.

Loading...

Novi studijski program – poslovna informatika – planiran je i na Ekonomskom fakultetu, gdje bi studentima trebalo da bude ponuđeno 50 mjesta za studiranje na teret budžeta, te 50 mjesta za samofinansiranje studija.

– Pokušavamo da inovacijama studijskih programa zainteresujemo studente i osposobimo ih za ona zvanja koja su sada neophodna tržištu rada – kaže Gajanin.

srpskainfo.com

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!