Politika

Komšija uhapšen zbog ubistva Mile Tubića u Kozarskoj Dubici

Zbog sumnje da je ubio Milu Tubića (66), koji je u subotu likvidiran u mjestu Dizdarlije kod Kozarske Dubice, policija je uhapsila njegovog komšiju, dvadesetosmogodišnjeg B.P.

Nezvanično se saznaje da je uhapšen Branislav Plavšić.

Da je to ubistvo rasvijetljeno, potvrđeno je na vanrednoj konferenciji za novinare prijedorske policije, koju su, u prisustvu glavnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Prijedor Mladena Mitrovića, održali načelnik Uprave Dalibor Ivanić, načelnik Sektora kriminalističke policije Goran Mikanović.

Podsjećamo, pisali smo da je tijelo Tubića na oko 50 metara od kuće pronašla u subotu popodne njegova supruga Rada, a ubrzo je o svemu obaviještena i policija.

Pregledom tijela ubijenog utvrđeno je da ga je jedan metak pogodio u vrat, dok je imao više rana i po grudnom košu.

Na mjestu zločina pronađene su četiri čahure od hitaca ispaljenih iz puške

Ivanić je naveo da su pripadnici PU Prijedor, pod nadzorom prijedorskog Okružnog javnog tužilaštva, a u saradnji sa Upravom za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS, preduzeli više operativno-taktičkih i istražnih mjera i radnji s ciljem rasvjetljavanja tog ubistva.

Prvi čovjek prijedorske policije dodao je da je dosadašnja saradnja sa Okružnim javnim tužilaštvom Prijedor bila na veoma visokom nivou, što je rezultiralo rasvjetljavanjem i ovog teškog krivičnog djela.

Mikanović je naveo da je na osnovu dokaza, te kriminalističke obrade, utvrđeno da je osumnjičeni u subotu, oko 8.30 časova, u mjestu Dizdarlije, iz automatske puške ubio muškarca.

Glavni tužilac Mitrović je rekao da je od formiranja Okružnog javnog tužilaštva Prijedor sa pripadnicima Policijske uprave Prijedor uspostavljena izuzetna saradnja, koja je, između ostalog, rezultirala rasvjetljavanjem ovog veoma teškog krivičnog djela. On je pomenuo i rad na mnogim drugim predmetima u oblasti kriminaliteta, što će i u narednom periodu biti slučaj.

(NN)

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!