Banjaluka

Davor Dragičević: Ovdje nema više možda, nema suzdržan…istina je bijela! (FOTO)

Večeras su građani, osamdeset četvrti dan za redom, pružili podršku porodici nastradalog Davida Dragičevića i grupi Pravda za Davida u borbi za istinu i pravdu.

Davor Dragičević je, ovaj put bez mikrofona i ozvučenja, budući da je nedjelja, ponovio da je saučesništvo u ubistvu teži zločin od ubistva i da je kazna za ovo djelo predviđena do 45 godina robije.

Loading...

– Saučesnici i ubice su svima znani, određeni, a niko nije uhapšen ni pritvoren. Toliko o institucijama koje rade svoj posao – rekao je Davor.

Pozvao je na miran i dostojanstven skup Pravde za Davida, koji će se održati 7. jula. Napomenuo je da ko god uradi bilo kakav incident, uključujući i njega, taj nije član grupe Pravda za Davida.

– Mi smo ljudi, mi tražimo samo istinu i pravdu – podvukao je Davor Dragičević.

“Dragi moj sine, tačno je 3 mjeseca, negdje u ovo vrijeme, da sam posljednji put poljubio u usta al’ živa. Sljedeći put kad sam to uradio bio si na obdukcionom stolu. A onda drugi put si bio u hladnjači, u mrtvačnici, 5.4. Mrtav naravno.”

– kazao je Davor.

“Svi koji su te oteli, mučili, masakrirali, na kraju te bacili u kanalizaciju…to sam ti obećao…tjeraću do kraja života…u grob neću dok god ne istjeram istinu i pravdu za tebe i za ostalu djecu!”

– ove teške Davorove riječi su ispraćene velikim aplauzom.

Kazao je da zločinci i ubice nemaju vjeru ni naciju. Imaju samo svoje ubice, zlotvore, sotone i demone oko sebe. Nemaju oni ni brata ni kuma ni prijatelja. Oni su umislili da je ovo njihova privatna država, da smo mi njihove ovce za klanje – dodao je.

– E pa zločinci i ubice mi nismo. Imamo vjeru i naciju ali imamo i čast i dostojanstvo i obraz i želimo da živimo u državi u kojoj vlada zakon i red i živimo život dostojan čovjeka – povikao je Davor Dragičević.

Zahvalio se svim okupljenima za snagu i podršku koju mu daju. Dodao je

“Zločinci i ubice, poslije ovoga, ova djeca će ovdje živjeti, ovi ljudi će ovdje živjeti…vi nećete, vi ste prošlost!”

Više stotina građana je otpjevalo je pjesmu koju je David Dragičević napisao i izveo, ‘Klinac u getu’, u glas, bez pomoći ozvučenja.

Nakon toga se Davor Dragičević sljedećim riječima obratio narodnim poslanicima:

“U utorak 19.6. poslanici, dignite ruku, ne bojte se,
ako vam je stalo da se nađu ubice naše djece i mog Davida,
ako vam je stalo do ove države,
ako vam je stalo do nas,
tog dana sve ćete reći!
Tog dana očekujem i pozicija i opozicija, svi poslanici da dignu ruku za izvještaj Anketnog odbora!”

– Ovdje nema više možda, nema suzdržan…istina je bijela! – dodao je Davor Dragičević.

(foto: Zoran Borojević)

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!