Hronika

Ispovijest majke brutalno pretučene djevojke: “Dijete mi je 40 minuta ležalo krvavo, policija je pokušala sve da ZATAŠKA” (FOTO)

Darko Kovačević, zvani Daruvarac, teško je premlatio svoju bivšu devojku (18) u 13. juna, pred očima nekoliko gostiju i osoblja kafića “Čil aut” na zadarskoj Meladi.

Divljačko premlaćivanje 18-godišnjakinje započeo je među stolovima, a nastavio u toaletu. Tukao ju je šakama i nogama, najviše po glavi i licu, gazio je po cijelom telu. U utorak je u medijima objavljen videosnimak s nadzorne kamere iz kafića na kojem se vidi svo divljaštvo s kojim je Daruvarac mlatio nemoćnu djevojku.

Loading...

Ona je u teškom stanju hitno prevezena u zadarsku Opštu bolnicu, gdje je medicinski zbrinuta i nakon nekoliko dana otpuštena na kućno liječenje. Policija ipak u svom dnevnom izvještaju nije navela kako je 18-godišnjakinja bila premlaćena.

Teško prebijanje devojke diglo je ne samo Zadar, nego i cijelu Hrvatsku na noge, a iz zadarske policije su poručili kako nisu izdali saopštenje o događaju jer su “željeli da zaštite žrtvu”.

– Javnost nismo obavijestilo o događaju jer smo željeli da zaštitimo žrtvu, odnosno oštećenu, koja je mlađi punoljetnik. Ali nakon nekoliko dana na društvenim mrežama su se pojavile fotografije oštećene koje su završile u medijima – rekao je PR zadarske policije Elis Žodan kada je slučaj dospio u javnost.

Ali, A.G. potresena majka djevojke je u razgovoru za hrvatski portal “Vijesti”, tvrdila kako navod policije nije najprecizniji.

– Ja sam policiju nazvala iste noći, ali reakcije nije bilo. Rekli su mi “gospođo, šta vam je, mi imamo samo jednu patrolu”. Na informaciju da mi je ćerka brutalno pretučena od nasilnika u kafiću, oni meni to kažu! Nakon što sam nakon brojnih njihovih propusta obavijestila DORH, tek tad se tema proširila. Dijete mi je krvarilo napolju 40 minuta dok nije stigla Hitna – rekla je.

Kod pomenutog propusta policije, prema njenim sumnjama, ne radi se tek o neefikasnosti i sporoj reakciji, već i o mnogim zakulisnim igrama.

– Darko, čovjek koji je prebio moju ćerku, njihov je druker (doušnik). Nije ovo prvi put da je prebio neko dijete i to se zna, a policija ne preduzima ništa. Sramotno je da je i šef kafića, K.B., zataškavao cjeli slučaj, kao i njegov prijatelj A.K., koji je te noći takođe bio u kafiću. To su sve dobri prijatelji i međusobno se sada štite. Kad je Darkov prijatelj i kum, A.K., došao u WC nakon što je moja ćerka premlaćena u prostoru kafića, on je zatvorio vrata, a K. B. je glasno pustio muziku kako se ništa ne bi čulo. Nakon toga ju je Darko nastavio mlatiti, a A.K. je sve zataškavao. U međuvremenu su prali krv iz kafića kako bi sve prikrili – kroz suze priča potresena majka.

Sporni trenutak u kojem je došlo do brutalnog nasilja u kafiću zabiljeležen je i na snimcima nadzornih kamera.

– Vlasnik kafića je sakrio snimke, a policija je tek nakon šest dana poslala tehničara da proveri nadzorne kamere. Je li to normalno? – pita se majka.

Sada joj je najvažnije da sačuva psihološko zdravlje svoje ćerke koja, kako kaže, nema problema s time da prizna svoj dio krivice u cijeloj situaciji.

– Moja ćerka je s njima otišla dva ili tri puta na piće, na veče svoje mature izašla je s njim u diskoteku, ali brzo je shvatila o kakvom se čovjeku radi. U njegovom društvu je uvijek bilo droge, šmrkao se kokain, to je nešto strašno. I kad se htjela da se skloni od njega, on to očigledno nije najbolje prihvatio – ispričala je.

Dodaje kako je šokirana što još niko od medija nije objavio kako je policija u utorak stigla u kuću pomenutog A. K., dobrog prijatelja i kuma vlasnika kafića i nasilnika koji joj je pretukao. U pretresu su mu pronašli vatreno oružje i ručnu bombu. Sve će, tvrdi, na vidjelo izaći sutra, kad će se o cijelom slučaju oglasiti i advokati koje je zatražila za pomoć.

Da stvar bude gora, majka premlaćene djevojke otkriva da je prije godinu dana proživjela prvu porodičnu tragediju.

– Moj suprug godinama je bolovao od PTSP i objesio se prije godinu dana, ali moram se s ovime boriti kako znam i umijem i neka mi dragi Bog pomogne – zaključila je majka pretučene djevojke.

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!