Politika

Borenović: Žalosno što je samo 27 poslanika glasalo za izvještaj

Poslanik PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Branislav Borenović izjavio je danas “da je žalosno što je samo 27 poslanika glasalo za istinu i pravdu u slučaju Dragičević”.

– Nažalost, odlukom skupštinske većine predvođene SNSD-om, DNS-om, SP-om i samostalnim poslanicima danas je poništen parlament i oni su, vjerovatno na sugestiju partijskih šefova, saučesnici u prikrivanju istine i pravde o stradanju Davida Dragičevića, rekao je novinarima Borenović, koji je bio predsjednik Anketnog odbora, čiji izvještaj nije usvojen. 

Dragan Čavić

Poslanik NDP-a Dragan Čavić rekao je da su izvještaj Anketnog odbora i odluka Okružnog javnog tužilaštva korespondentni.

Loading...

– Budući da je Okružno javno tužilaštvo Banjaluka donijelo naredbu o sprovođenju istrage protiv nepoznatog lica zbog ubistva Davida Dragičevića, trebalo je da se prihvati izvještaj Anketnog odbora, ali je nažalost odbijen od skupštinske većine, što nije razumno, rekao je Čavić. 

Nedeljko Glamočak

Poslanik SDS-a u Narodnoj skupštini Nedeljko Glamočak tvrdi da je postojao pritisak na banjalučko Okružno javno tužilaštvo da ne donese odluku o pokretanju istrage u navedenom slučaju.

Glamočak smatra da se treba utvrditi odgovornost lica koja su pokušala da prikriju činjenice o stradanju banjalučkog mladića.

Za izvještaj Anketnog odbora je glasalo 27 poslanika, a uzdržanih je bilo 37.

(srna)

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!