Politika

Vasić o velikom skupu Pravde za Davida: Ne očekujem masovno okupljanje (VIDEO)

Politički analitičar Rajko Vasić rekao je večeras za RTRS da BiH ne može ići naprijed, jer nema unutrašnjeg dijaloga tri naroda.

– To je zemlja koja ne postoji. Narodi u BiH, uključujući i muslimane, nisu se borili za ovakvu Bosnu i Hercegovinu. Muslimani, sada Bošnjaci, borili su se za dominaciju nad druga dva naroda. Srbi i Hrvati nisu se borili za ovakav tor – rekao je Vasić. 

On je istakao i da strani faktori ne žele da BiH ide naprijed jer nastoje da očuvaju status kvo, odnosno situaciju u kojoj su tri naroda zavađena.

Loading...

Govoreći o dolasku britanskih obavještajaca u BiH, Vasić je rekao da oni ne dolaze s ciljem suzbijanja ruskog uticaja, već, kako je rekao, suzbijanja Republike Srpske.

– Ako dolaze u BiH da nešto urade, to je zbog Republike Srpske, Milorada Dodika i SNSD-a – rekao je on i dodao da bi Dodik, izborom za srpskog člana Predsjedništva BiH, zaštitio Republiku Srpsku.

Govoreći o politizaciji slučaja “Dragičević”, Vasić je rekao da će SzP imati štetu od toga, što će pokazati i izborni rezultat. 

– SzP ne razumije da ovo nije politička tema. Na izborima “igraju” političke teme, a ovo je tema istrage tužilaštva – rekao je Vasić za RTRS.

– Skup se teatralno reklamira, sa dolaskom autobusa iz Tuzle, Sarajeva. To pokazuje da je riječ o pokušaju destabilizacije Republike Srpske.

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!