Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Politika

Ekskluzivno! Adam Šukalo za GlasBanjaluke demantuje današnje navode: Lukaču, tvoja nesanica postaje ozbiljan problem za cijelu državu

Povodom prijave protiv Adama Šukala, kontaktirali smo narodnog poslanika za komentar.

>> Policija RS podnijela prijavu protiv Adama Šukala

Pojasnio je da je u pitanju čist pritisak koji na njega vrši MUP, na čelu sa Draganom Lukačom a sve nakon nedavnog sukoba u Skupštini. Podjećamo da je tada Lukač izjavio da će se obračunati sa Šukalom kad mu istekne mandat i ne bude imao poslanički imunitet.

>> Skandal u NSRS: Ministar Dragan Lukač sa govornice zvao poslanika Adama Šukala da se fiziči obračunaju (VIDEO)

Adam Šukalo za GlasBanjaluke pojašnjava da je, kao i slučaju ubistva Davida Dragičevića a i masi drugih slučajeva, ponovo nema naredbe o sprovođenju istrage od strane nadležnog Tužilaštva. Opet je, kaže, samo na memorandumu MUP-a udaren pečat Tužilaštva. Dodaje da je prije 4 godine prestao biti zaposlen u Kulturnom centru a ugovor je važio svega godinu dana.

– Ovo je nastavak političkih pritisaka i pritisaka svake druge vrste na mene i moj rad, poručuje Šukalo i dodaje da se ne plaši Lukača te da očekuje da je ovo samo jedan u nizu napada koji slijede. 

– Već dva puta sam saslušavan po ovom pitanju. Jednom u svojstvu svjedoka, prije godinu dana a drugi put prije dvije sedmice, kao osumnjičeni. Interesantno je to da, iako je tadašnji i sadašnji direktor Kulturnog centra, Željko Blagojević, takođe osumnjičen, on nije ni saslušan, kaže on. On su napravili problem u javnosti i direktoru ali kao što vidite on njih i ne zanima u procesom smislu. Meta sam ja.

– Ovo je možda prvi zabilježeni slučaj da je protiv nekoga podnesena krivična prijava zbog povrede radne obaveze, rekao je i pojasnio da je uobičajena praksa da, u takvim slučajevima, izlazi inspektor rada ili upravni inspektor. Dodaje takođe da u posljednjih posljednjih 5 godina, dok su dolazili, inspektori nisu imali primjedbe na njegov ugovor i angažman.

– Oni su išli direktno na krivičnu prijavu ali i istragu naravno bez Naredbe Tužilaštva – rekao je.

Narodni poslanik nam je kazao da je, u vremenu u kojem je bio zaposlen u Kulturnom centru u Gradišci, imao ugovorom definisanu preraspodjelu radnog vremena. Takođe je naglasio da su na taj ugovor posebno obraćale pažnju sve inspekcije koje su provjeravale rad Kulturnog centra.

Naglašava da je JU Kulturni centar Gradiška institucija koja se samo dijelom finansira iz budžeta opštine a ostatak troškova se podmiruje iz vlastitih sredstava. U vrijeme u kojem je on tamo radio, svaki finansijski izvještaj je usvajan na skupštini, jednoglasno. Šukalo postavlja pitanje, zašto tad niko nije imao primjedbu na njegov rad i na poslovanje Kulturnog centra.
Obrazlaže da je svoje lične kontakte iskoristio da bi se obogatila ponuda Kulturnog centra i napominje da je to jedna od najboljih, ako ne i najbolja kulturna ustanova u Republici Srpskoj. 

– Bez obzira što je direktor Kulturnog centra, gospodin Željko Blagojević, iz druge političke opcije (op.a. Željko Blagojević je kadar DNS-a), sa njim nikakvih problema nisam imao i sve što se radilo, radilo se na bazi obostranog razumijevanja i dogovora kako da uspješno obavimo određen radni zadatak, poručuje narodni poslanik.

“Znači, moj ugovor o radu i posebna odluka direktora su precizno definisali moj obim, opis posla i mjesto i vrijeme gdje i kad ga izvršavam.”, naglašava Šukalo.

U razvoru za GlasBanjaluke, Šukalo demantuje navode pojedinih medija koji su prenijeli da mu je plata bila 24.500 KM bruto odnosno 18.000 KM neto. Napominje da mu je plata varirala ali da je bila uvijek oko 1.000 KM i pita kako se uopšte došlo do cifre od 24.500 KM bruto. “Na koji način su izračunati doprinosi kad znamo da oni iznose preko 60%?” – kaže Šukalo.

“U tom periodu, plata koju sam primao u Kulturnom centru mi je bila jedino primanje. Imao sam tad dva kredita i živio kao podstanar u Banjaluci.”, navodi Šukalo.

– Za kraj da kažem da ja nisam nikakva žrtva i da sam svjestan činjenice da preko mene režim želi da ućutka sve one koji bi se drznuli da kritikuju Lukača i njegove pajdaše koju mu služe i zloupotrebljavaju MUP Republike Srpske, kaže narodni poslanik.

“Pravda je spora ali dostižna. Lukaču ne bojim te se i znaj da će ti se sve kao bumerang vratiti. Ja mirno spavam a tvoja nesenica postaje ozbiljan problem za cijelu državu.”, zaključuje Šukalo.

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button