Politika

Čubrilović: Policija dala nemjerljiv doprinos u zaštiti RS

BANJALUKA – Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović u ime Narodne skupštine Republike Srpske i svoje ime ministru unutrašnjih poslova Republike Srpske Draganu Lukaču i direktoru policije Darku Ćulumu, kao i svim pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova i Policije Republike Srpske uputio je iskrene čestitke povodom 4. aprila, Dan policije Republike Srpske.

Loading...

„U proteklih 27 godina postojanja i uspješnog rada, Policija Republike Srpske dala je nemjerljiv doprinos u očuvanju bezbjednosti i zaštiti ustavnog poretka Republike Srpske, štiteći bezbjednost, imovinu i prava svih naroda i građana“, napisao je predsjednik Čubrilović.

On je istakao da ne smijemo zaboraviti da je Policija Repubilke Srpske bila prva organizovana institucija Republike Srpske koja je imala kapacitet da zaštiti narod od stradanja, čak i prije Vojske Republike Srpske, koja je formirana 12. maja 1992. godine.

„U našem sjećanju vječno kao opomena treba da živi sjećanje da je na ovaj dan, 4. april, koji se slavi kao Dan policije Republike Srpske, u policijskoj stanici u Sarajevu mučki ubijen policajac Pero Petrović, a da su toga istoga dana u napadu na Policijsku školu na Vracama ubijeni mladi srpski specijalci, Mile Lizdek i Milorad Pupić, a ranjeni Duško Jević, Miodrag Repija i Risto Lubura“, naveo je predsjednik Narodne skupštine.

On je istakao da je od tada do danas Policija Republike Srpske svojim radom potvrdila  da je jedan od najvažnijih stubova postojanja Republike Srpske zbog čega je veoma važno da ojača svoje kapacitete i da policijske službe budu opremljene najsavremenijom opremom i tehnikom kako bi u svakom trenutku mogli efikasno i adekvatno da reaguju, u skladu sa Ustavom i zakonom. 

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!