Politika

Cvijanović u Vašingtonu na obilježavanju 100 godina od podizanja srpske zastave na Bijeloj kući (AUDIO)

Predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović boravi u Vašingtonu gdje će učestvovati na ceremoniji u američkom Kongresu povodom obilježavanja stotinu godina od podizanja srpske zastave na Bijeloj kući.

Ceremoniji u Washingtonu prisustvaće i premijerka i ministar spoljnih poslova Srbije Ana Brnabić i Ivica Dačić.

Cvijanovićkaa je uoči odlaska u Washington za Radio Republike Srpske izjavila da je ovaj događaj veoma važan jer odnosi Srba i Amerikanaca treba da se podignu na viši nivo.

Loading...

“Mislim da jeste važno. Tu će biti naučnih simpozijuma. Biće naučnih sadržaja koji su vrlo važni da pokažu da se veze veze između Srba i Amerikanca podignu na viši nivo, da postoji zajednička baština, da postoji zajednički period u kojem smo dobro sarađivali. Sigurna sam da će nakon nekoliko godina, da kažem možda nedovoljnog razumijevanja, da nam se otvaraju šanse i mogućnosti za jednu puno bolju saradnju, koja će biti na realnim osnovama, lišena i oslobođena bilo kakvih stereotipa, loših i nametnutih slika u tom nekom periodu. Zadovoljna sam što ću biti u prilici da prisustvujem u nekoj od tih ceremonija”, istakla je za Radio Republike Srpske predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović.

Izvor
RTRS
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!